Merhaba, kolay gelsin herkese. İnternetimde bir suredir yukleme (upload) yavaşlığı yaşıyorum. 8 Mbps almam gerekirken, masaustu bilgisayarım uzerinden 4 Mbps yer yer 2 Mbps hızlar alıyorum. Durduk yere olduğundan destek kaydı oluşturdum, hic benim sistemden olacağını duşunmedim. TurkNet uzerinden bir sorun olmadığını belirttiler. Daha sonra gecer dedim ve gecmedi. Aklıma takıldı ve telefondan hız testi yaptığında yuklemede olması gerektiği gibi 8 Mbps alabiliyorum. Buna dayanarak CAT6 kablomu değiştirdim fakat bir değişiklik olmadı. Daha sonra 2 farklı laptop uzerinden test yaptığımda Wi-Fi uzerinden 8 Mbps alabilirken kablolu olarak ancak 6 gorebildim. Daha sonra fark ettim ki kablolu bağlantıda garip bir durum var. Anakartım ve dizdizustulgisayarım gigabit Ethernet desteklemesine rağmen sokup takmadan sonra 100 Mbps bağlantıya duşuyor ve 97 Mbps indirme alabiliyorum. Tekrar sokup taktığımda bu sefer normal oluyor ve gigabit bağlantı ile 114 Mbps indirme hızına cıkabiliyorum. Fakat yukleme (upload) konusunda halen daha aynı. Kabloları sokup direkt modeme bağlamama rağmen aynı durum devam etti. Modem ile ilgili olduğunu artık kesinleştirdim ve modeme fiziksel buton yardımıyla reset attım. Fakat bir şey değişmedi.

TurkNet ile yaptığım konuşmada "bizde sıkıntı yok" soylemlerini surekli olarak tekrarladılar. Zaten onlardan dolayı bir sorunun olmadığını ve modemden kaynaklandığını soyledim fakat beni takmadan yine aynı cevapları vermeye devam etti. Modem değişikliği veya birilerinin gelip modeme bakmasını istedim. Bunu yapamayacaklarını hatta bunu yaparlarsa bana kurumsal internet onerebileceklerini, bunun bana problem olacağını soylediler. Sebebi aylık olarak 2000 GB'ın uzerinde kullanımım olmasıymış (evde 4 kişi yoğun internet kullanan bir aileyiz). Buna dayanarak "kurumsala gecme tavsiyesi verirler sıkıntı yaşarsınız" diye sanki kotu bir şey yapıyormuşum gibi bana bu tur ithaflarda bulunarak sucun benden kaynaklanıyormuş gibi bir soyleme devam etti. Ardından onumuzdeki bir ve iki hafta daha az internet kullanın tarzında soyledikten sonra ben bir cozum yolu gelmeyeceğinden dolayı konuşmayı tatlı bir dil ile sonlandırdım.

Aşağıda belirttiğim gibi bir sistemlerim bulunmakta. Modeme yapabileceğim bir şey var ise (modem uzerime zimmetli TurkNet ile gelen modem) garantisi bozmadan bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. TurkNet ile ilgili de ne yapmalıyım? Cok severek kullansam da bu durum beni cok kırdı acıkcası.

Masaustu sistemim:

CPU: AMD R5 5600X.
Anakart: Gigabyte B450 Aorus Pro.
RAM: XPG 2x8 3000 MHz CL16.
GPU: MSI RTX 3080 Gaming X

Laptop:
ASUS TUF A15
Lenovo G510.

Modem:
TP-Link Archer C5v.

Dosya Ekleri Screenshot_1.png 27,9 KB · Goruntuleme: 13

WhatsApp Gorsel 2023-04-08 saat 00.40.59.jpg 45,2 KB · Goruntuleme: 12