Merhabalar, 1.5 hafta oncesinde TurkNet abonesi olmuştuk ve 2 gundur de kullanıyoruz. İlk kurulduğunda paket 35 Mbps iken 75 Mbps'e cıkarttık ve sonuclar biraz duşundurdu.
Oncelikle evin Turk Telekom altyapısı maksimum 69 Mbps hızı destekliyor fakat TurkNet bana maksimum 52 Mbps hız veriyor.
Neyse bunu sorun etmedim ve indirme hızına bakmaya karar verdim.
YouTube uzerinden ve IDM aracılığıyla bir filmi indirirken indirme hızının 2.9mb/s ile 5.0mb/s aralarında dolaştığını gordum. Coğunlukla 3.5- 4mb/s oluyor. Fakat 52 Mbps bir internet hızıyla dosyayı minimum 6mb/sn ile indirmem gerek. Bunun dışında bir sorun yok.
Bundan oncesinde Turk Telekom kullanıyordum ve bilgisayarıma kabloyla 46-47 mbps geliyordu. Ve bu hızlarla ben bir dosyayı 6.2-3 mb/s ile indirdiğimi hatırlıyorum. Şimdi yine kabloyla 52 mbps alırken indirme hızımın bu denli duşuk olması beni oldukca şaşırttı. Bu sorunun kaynağı sizce nedir veya bu bir sorun mudur? Cunku interneti yeni bağlattık ve bağlattıktan 1 gun sonra paket değişikliği yaptık. Size şimdi bircok farklı siteden hız testi sonuclarının ve bir yandan da indirme hızının goruntulerini koyacağım.
Vereceğiniz cevaplar ve yazacağınız yorumlar icin şimdiden teşekkurler.
Hız genelde bu civarlarda oluyor.
Bazen 5 MB/saniye'yi de gorebiliyor.
Değerli yorumlarınız icin şimdiden teşekkurler