Merhaba arkadaşlar. Aralık 2022'den beri TurkNet VDSL kullanıyorum. Oncesinde ise Netspeed VDSL kullanıyordum. Son birkac aydır hava bozukken CS:GO gibi oyunlarda paket kaybı cıkıyor.

Hat değerleri şu şekilde;

CRC hataları cok, evet. Fakat bazı gunlerde CRC hataları da neredeyse hic olmuyor. Modem gunlerce acık oluyor ve sadece 400-500 CRC hatası oluyor.

Bazen modemi de canlı bir şekilde takip ediyorum. Hic CRC hatası artmıyorken bile packet loss cıktığı oluyor.

Ben sorunun şundan kaynaklandığını duşunuyorum ama size de sormak istiyorum.

Evimize gelen telefon kablosu 2 yerden yamalıydı. Bu yuzden hatta 75 Mbps VDSL'e ilk gectiğimizde sorunlar da yaşadık. En sonunda dayanamayıp 2 ay once YAK-1 telefon boncukları alıp yamalı yerlerden birini duzgunce ekleyip tamir ettim. Onceden bildiğiniz dumduz sarılıp bantlanmıştı.
Fakat diğer yamalı kısım hala aynı halinde. Muhtemelen o da sarılıp bantlanmıştır diye tahmin ediyorum.

2 ay once tamir ettiğimiz kısım;

Henuz ellemediğim kısım;

Sizce sorun bundan kaynaklı olabilir mi? Cunku TurkNet kullanan bir tanıdığım daha var, o da aşağıdaki mahallede oturuyor. Onda boyle bir sorun yokmuş. Sorun yamalı kısımdan kaynaklı olabilir mi?