Merhaba,
12 Kasım 2022 tarihinde askeri birliğe katıldım ve 2 Mayıs 2023 gunu eve geldim.
Bu tarih icerisinde 28 Kasım 2022 tarihinde ise evime TurkNet GigaFiber internet bağlanmış.
Ben askerde olduğum surecte ailem bana internet konusunda hep sıkıntılı olduğunu, gelip halletmem gerektiğini soyluyordu. Aile fertlerim TurkNet GigaFibere gectiğimiz ilk gunden beri internet konusunda acı cekiyordu.
2 Mayıs gunu eve ilk geldiğim gun bile internetle uğraştım, TurkNet muşteri temsilcisine bağlandım, 3 Mayıs gunu ise teknik ekip geldi ve gitti. Sonrasında tekrar aramalarım oldu. En az uc kere daha aradım. Dun akşam 9 Mayıs 2023 ve bu gece yani 10 Mayıs 2023 saat 04.30 - 05.00 aralığında bile tekrar muşteri temsilcisiyle konuştum.
Muşteri temsilcileri beni oyalıyor. Uzaktan, hicbir işe yaramayacak şeylerle sanki artık olacakmış gibi umut verip kandırıyor.
Birinci aramamda modeminizi temiz kanala, frekansa aldım diyor ama sonuc aynı.
İkinci aramamda ise, IPV6 internet teknolojisi yerine IPV4 ’de aktardım, Turkiye IPV6 ’yı henuz her yerde desteklemiyor, o yuzden Twitter, Instagram, Facebook gibi sosyal medya alanları dahil oralarda fotoğraflar yuklenmiyor, internetiniz cokebiliyor diyor.
Ucuncu aramam ise şaheser komediydi maalesef. Bir hanımefendi bana ilk once modem ve gpon fişini cekin dedi. Sonra guc duğmelerini kapatın dedi. Sonra modemin arkasındaki WAN bağlantısının olduğu sarı kabloyu cek dedi. Sonra ise bunları sırasıyla taktırdı ve duğmesine bas dedi. Bastım ve internet geldi dolayısıyla. Halledildi, daha bir sorun olmaz, eğer olursa tekrar arasınız dedi. Resmen modemi kapattırdı ve actırdı bana.
28 Kasım 2022 tarihinden itibaren TurkNet GigaFiber evimize geldiğinden beri bu modemin arızalı olduğunu yani bozuk olduğunu, sinyal gucunun az olduğunu her şeyiyle bize gosteriyor.
Buraya teknik ekip gelmediği surece manuel olarak bir işlem yapmadığı surece bu modemimi değiştirmedikleri surece de bu boyle devam edecek ve bunu muşteri temsilcisine de aktardım.
NOT : 28 Kasım 2022 tarihinden once, TurkNet GigaFiber kurulumu yapılmadan once, TurkNet abonesiydik fakat turk telekom altyapısını kullanarak 75Mbps hız alıyorduk VDSL internet kullanıyorduk ve hicbir sorunumuz yoktu. Sorunun direkt bana getirilen modemde olduğu apacık ortada.
Yaklaşık 6 aydır internet konusunda acı cekiyoruz.
İnternette kopma, cokme sorunları bitmiyor.
Bilgisayardan yana hicbir sıkıntı yok. Ethernet kablosuyla(kablolu) bağlantı olduğundan dolayı.
WiFi aracılığıyla internete bağlandığımız zaman ise, telefonundan internete bağlanan butun aile fertlerim şikayetci. Askerde olduğum sure boyunca bana hep aynı şeyi soylediler;
‘‘Gel şu interneti hallet, internet sorununu coz, bu interneti iptal ettir. ’ ’
Surekli aynı şeyleri duymaktan ben de bunaldım ve eve geldiğim ilk gun TurkNet muşteri temsilcilerini arayarak uğraşmak zorunda kaldım.
HÂl ve hÂl sorun cozulmedi. En ufak bir ilerleme yok.
3 Mayıs gunu tek başına gelen genc birisi ise GPON arkasındaki siyah ve yeşil renkte olan kablonun ucunu değiştirdi ama fayda etmedi. Faydası olur diye birkac gun bekledik ama nafile.
Onun dışında ise diğer gunler hep muşteri temsilcisiyle konuşmak ve yalandan yere uzaktan mudahalelerle oyalanmakla gecti.
Şu anda actığım destek kaydı sayesinde saha ekibi de yonlendirilmiş.
Gelen saha ekibinin yanında yeni, arızalı olmayan modemle bu modem ve gerekirse gponu değiştirmesini de istiyorum. Gelen saha ekibinin elinin boş gelmesini istemiyorum.
Bu konuyu buraya da yazarak TurkNet ekibi calışanları ve bilgili kişilerden destek alarak ve ilgilenilmesini istediğim icin yazıyorum. Yardımcı olursanız cok sevinirim.
Lutfen bir el atın. 6 aydır TurkNet GigaFiberli olarak bunalmış durumdayız ve TurkNet GigaFiber altyapısı icin aylarca bekleyen kişilerden biriydim. Bu interneti kuzenime, arkadaşlarıma komşularıma anlatan birisi olarak interneti kullanamıyorum…
@TurkNet Destek Ali
@TurkNet Destek Ayşegul