Merhabalar, Turk Telekom ile olan sozleşmem 2019 Ocak ayında bitecek. 2019'da bana gore sozde kalkacak olan AKN ile ilgili olarak Turk Telekomla eğer ki bu geciş doneminde AKN'yi kaldırmayıp bir yolunu bulup başka bir isim adı altında veya herhangi başka bir şeyle tekrardan kota koyacaklarsa sozleşme yenilememeyi planlıyorum. Bu konuda aklımda olan ilk firma TurkNet. Kendilerini aradığımda bana 35Mbps hız sunabileceklerini soylediler. Turk Telekom altyapısı kullanıp bunu nasıl yapacaklarını soylediğimde, portumu ADSL'den VDSL'e cevireceklerini bu sayede hızı arttırabileceklerini soylediler. Bunun uzerine ben Turk Telekomu aradığımda ve benim portumu VDSL portu yapma şansınız var mı diye sorduğumda oyle bir şeyin yapılamaz olduğunu soylediler. Fakat TurkNet bana boyle bir beyanda bulunuyor dediğimde, aynı altyapı uzerinden boyle bir şeyin olamayacağını soyledi. Tekrardan TurkNet ile goruşmemde goruştuğum muşteri hizmetleri calışanı: "Biz size boyle bir şey sunuyoruz, ismim ******, eğer ki boyle bir şey olmazsa gelip beni bulabilirsiniz." diye bir cumle soyledi. Benim nacizane siz kullanıcılara bunun uzerine birkac sorum olacak.
1- Turk Telekom VDSL portu bağlatıp daha yuksek hızı daha yuksek fiyata bağlatabilirdi, TurkNet'in sağladığı şeyi muşteri kaybetmemek icin kendilerini sağlayabilirdi. Bu sebepten dolayı TurkNet'in boyle bir şey yapabileceğine inanmıyorum. Eğer ki aynı dertten muzdarip birileri varsa bu konu hakkında beni bilgilendirebilir mi? Yani Turk Telekom'da ADSL kullanıp TurkNet'te VDSL'e gecişi sağlıklı bir şekilde sağlayabilen var mı?
2- TurkNet taahhutsuz paketler sunuyor, yani istediğimiz anda cayma hakkında ekstra bir bedel odemeden kullanabiliyoruz. Fakat ornek vermek gerekirse ilk olarak 65₺ olarak anlaştığım paket, taahhut olmadığından dolayı obur ay benim bir bilgim olmadan 120₺ gibi bir fiyata artış gosterebilir mi? Anlaşma yapıp da konuşulan rakamdan 1 kuruş bile fazla odemiş kullanıcı var mı?
3- Muşteri hizmetleriyle alakalı TurkNet hakkında bircok olumsuz yorum bulunmakta, kopma durumları, hız duşukluğu veya soylenilen hızı kullanamayan kullanıcılar var mı? 35Mbps hız 30Mbps olarak vereceklerse benim icin sıkıntı yok fakat 35Mbps olan hız 10Mbps ve altında verilecekse hic buluşmamak daha mantıklı.
Bu konularla ilgili bilgilendirirseniz ve kafamdaki soru işaretlerini kaldırırsanız cok sevinirim, Turk Telekom'a alternatif, daha iyi hizmet ve kalite sağlayabilecek başka bir firma oneriniz varsa onu da duymak isterim (Superonline ve Vodafone fiber altyapım bulunmamakta.)