Merhaba. Turk Telekom kullanıyorum ve taahhudum 10 Haziran gunu sona eriyor. Bilgisayarım ile Wi-Fi arasında 1-2 metre var. Ugreen USB adaptor ile internete bağlanıyorum. Normal kullanımda bir ping sorunu olmaz iken salondaki televizyonda Netflix ya da YouTube acıldığında pingim 300ms civarında oluyor. Bu yuzden başka bir operatore gecsem mi diye duşunuyorum. Turk Telekom fiyat olarak daha avantajlı geliyor ve bu sorunun başka bir operatore gecince cozulebileceğinden de pek emin değilim. Yaşadığım yerde Turk Telekom fiber altyapısı var, Superonline altyapısı yok diye biliyorum. Turk Telekom fiber altyapısını kullandığım halde bile bu belirttiğim ping sorunu ilginc geliyor.
TurkNet'ten altyapı sorgulama yaptığımda fiber 100Mbps internet 249TL diyor. TurkNet de Turk Telekom altyapısını mı kullanıyor? Turk Telekom'da ise bu hizmeti 189TL'ye alabiliyorum ama bu ping sorununu cozmek icin 60TL daha fazla vermeye tamamım.
Cok dağınık ve uzun bir yazı oldu, kısacası Turk Telekom'dan TurkNet'e gecsem bu belirttiğim ping sorunum cozulur mu?