Merhaba Technopat Ailesi,
28 Kasım 2022 tarihinde GigaFiber ekipleri geldi ve kurulumlarını yaptı gitti.
O gunden beri, kablosuz bağlantılarda surekli kopmalar, cokmeler oluyor.
Gun icerisinde 15-20 kere yaşıyoruz.
Basit bir ornek vermek gerekirse;
Ailem, telefonlarıyla Wi-Fi bağlantısıyla internette geziniyorlar.
Twitter'da gezindiklerini varsayalım. Twitter'da bir anda aşağıya inip sayfayı yukleyemiyorlar ve cıkan sayfalarda resimler yuklenmemiş şekilde oluyor.
Bir paylaşıma tıkladıklarında yorumlar kısmı falan gozukmuyor. Yorum sanki hic yapılmamış gibi duşunun.
WhatsApp'ta gezindiklerini duşunelim. Mesaj gonderiyorlar, bir tik bile gitmiyor yani mesaj karşı tarafa ulaşmıyor saat işareti cıkıyor.
İnternet birkac dakika sonra geldikten sonra otomatik mesajlar gitmiş oluyor.
Bir video izlediklerini varsayalım. Bir saniye video izliyorlar beş saniye video donuyor. Bir saniye daha izliyorlar ve beş saniye donuyor.
Bir saniyelik video izleyebilmek icin beş saniye bekliyorlar.
Fakat bu sırada internetimiz aslında var. Modemde internet var. Bilgisayarda internet takır tukur calışıyor.
Cunku Ethernet kablosuyla yani kablolu bağlantımız var.
Bu kablosuz bağlantıda, Wi-Fi bağlantılarında buyuk sorun var!
İki kere ucretsiz saha ekibi geldi ve gitti cozemediler.
Saha ekipleri gelmeden once ise en az 4 kere muşteri temsilcileri uzaktan halletmeye calıştılar fakat başarılı olamadılar, oyaladılar!
Ben artık bu sorunu, GigaFiber kurulumu yaparlarken yanında getirdikleri ZyXEL VMG3625-T50B modemden olduğunu anlıyorum!
Bu modemin daha iyi bir modemle, ozellikle arızalı olmayan modemle değişmesini istiyorum yoksa TurkNet aboneliğimden cayma hakkımı yarınki girişimlere baktıktan sonra hemen akşam/gece saatlerinde vazgectiğimi bildireceğim.
Bu sorunu deneyimli arkadaşlar varsa, yaşayan ve cozumlemiş arkadaşlar varsa neden yaşadığını ve nasıl cozduğunu bildirirse sevinirim.
Destek verirseniz sevinirim.
Yardımcı olursanız sevinirim.
TurkNet ekibinin artık yaşadığım bu olayı cozmesi icin bu cağrıyı yapıyorum.
@TurkNet Destek Ayşegul
Dosya Ekleri zyxelmodemvegpon.jpeg 53,2 KB · Goruntuleme: 47