TurkNet'e geceli 20 gun civarı oldu. İlk gunlerde hicbir sorun yaşamıyordum, download ve Upload'da gayet 1000 Mbps hızları alıyordum.

Hız testi yapmayalı 1 hafta olmuştu, 1 haftanın ardından tekrar hız testi yaptığımda download ve Upload'da buyuk hız duşuşleri yaşadım. Son iki gundur bu hız duşuşunun farkına vardım.
Ethernet kablosunu değiştirdim, modemdeki portların yerini değiştirdim, modeme reset attım, bilgisayara reset attım, bağlantıları kontrol ettim ve sonuc değişmedi.
Surprizbozan TurkNet kurulumu yapıldığından beri modemlerde, kablolarda, bilgisayarımda, yazılım veya donanımlarda hicbir değişiklik yapmadım ve sistemim 1000 Mbps hızı destekliyor.

Hemen yan binadaki TurkNet kullanan arkadaşımda ise hız duşuşu soz konusu değil.
Yaşadığım sorun: Bu iceriği goruntulemek icin ucuncu taraf cerezlerini yerleştirmek icin izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi icin, cerezler sayfamıza bakınız.
Ucuncu taraf cerezlerini kabul et

Yardımcı olabilir misiniz? Neden hız duşuşu yaşıyorum?

Sorunun ASUS GameFirst yazılımında olduğunu keşfettim. 2 yıldır kullanırım, hicbir sorun cıkarmamıştı lakin guncellemeyle ayarları kactı sanırım.
Sildiğimde duzeldi.

Benim gibi hız duşuşu yaşayan arkadaşlar ilk olarak ASUS GameFirst yazılımına bakabilirler.

Dosya Ekleri image.png 21,9 KB · Goruntuleme: 20