Merhaba. Babam her ay Turk Telekoma 16 MBPS'ye kadar 100 GB kotalı tarife icin ayda 80-90 TL oduyordu. Zaten bize 6 MBPS İndirme, 0.66 MBPS Yukleme hızı veriyorlardı. Modeme baktığımda, "Evinizin santralinden maksimum 12 MBPS İndirme, 1.2 MBPS Yukleme hızı alabilirsiniz." yazıyordu. O modemde yazan değerleri bize gercekten vereceğini TurkNet soyledi. TurkNet'i aradık ve evimizde fiber altyapı olmamasına rağmen, bazı frekansları daha iyi optimize ederek, kopma sorunu yaşamadan maksimum hızlardan bizi faydalandırabileceklerini soylediler ve kota sorunuda yok. Ayda 65 TL. TurkNet'in telesekreterleride baya genc ablalardan oluşuyor sanırım. Gayet neşeli ve liseli havası var. Turk Telekomu arayınca, neşesiz tipler cıkıyor hep. Şu an TurkNet firmasına anlaşma imzalayıp, MNG Kargo ile gonderdik. Tamamen ucretsizmiş kargonun parasınıda onlar oduyor. Ancak TurkNet'e gecmeden once Turk Telekom'u arayıp, Turk Telekomdan ayrılacağımızı soylemiştik onlara, oradaki bayan resmen ağlamamak icin kendini zor tuttu ve boyle sessiz sessiz ve cok masum konuşmaya başladı o dakikalardan sonra. Uzuldum ama ne yapabiliriz ki? Onlara desek "TurkNet gibi olun o halde ve kotaları kaldırıp, en yuksek hızları ayda 60-65 TL gibi ucuz bir fiyata sunun." mu diyelim? Desek bizi dinleyecekler mi? Sanmıyorum ama 2007'den beri Turk Telekom uyesiyiz ve şimdi onlardan ayrılmak ağır geliyor olabilir bu normal sanırım ama uzuyor biraz insanı. Hani o kadar cile ve işkence cektirdiği doğru Turk Telekom firmasının fakat, ağlamalarına da dayanamıyorum. Ayrıca zaten biz onlara boyle bir tavsiyede dahi bulunsak onlar muşteri talebi olarak firmaya iletir, firma kabul etmediği muddetce değişiklik yapamazlar ve Turk Telekom adam olmaz. Ayrıca TurkNet'ten cok korkuyor şu an Turk Telekom bence. Hatta, bir cok İnternet Servis Sağlayıcısı TurkNet firmasından korkuyor cunku şu an kotasız ve hesaplı ve en kral en iyi hizmeti sunan TurkNet ulkemizde. Hala merak ediyorum cok ağır bir rakip oldu TurkNet bunlara ve diğer firmalar hala akıllanmadı. Hala kazık fiyata kotalı tarifeler sunuyorlar ve hızları limitliyorlar ve hicbir şekilde bu konuda optimizasyon yapmıyorlar. Yakında batacaklar, TurkNet yaşayacak bir tek.
Bu arada mevcut santralden alabileceğimiz maksimum hız değerlerini oğrendim. Modemim gosterdi. Resimde gorulduğu uzere...
Bu arada bazı konu acanları gordum TurkNet ile ilgili. "TurkNet almayın." veya "TurkNet pişmanlıktır." tarzı gonderiler gordum. Onların derdi ne olabilir? Biraz şuphe uyandırsa bile kendilerinin Turk Telekom calışanı olduklarını duşunuyorum?