Eskişehir'den Marmaris'e taşındım yazlık olarak. Eskişehir'de mevcut fiber tarifem vardı. Doneceğim icin onu iptal etmek istemeyerek gezgin internete başvurdum. Carşamba gunu gelip kurdular. Apartman eski olduğu icin apartman ici telefon, internet tesisatı maalesef yok. O yuzden altyapı cekilirken binanın dışına Turk Telekom kutu koymuş. Bu yuzden kim internet cektirmek isterse modem kurulduktan sonra elektrikciye kablo cektirmesi lazım (internet sağlayıcısı fark etmeksizin). Carşamba gunu kurulduktan hemen sonra tanıdığımız elektrikciyi aradık. Gelip CAT6 kablo cekti. İşciliği gayet iyiydi. Eskiden hem Turk Telekom hem de TurkNet'te kullandığım 5 yıllık modemimi getirdim. En son 4 ay once kullandım ve sıkıntısı yoktu. Carşamba akşamı denediğimde bilgisayarda downloadım 35-40 civarı, uploadım ise 3-4 civarı cıktı. Telefondan denediğimde downloadım 45, uploadım 7 cıktı. Perşembe olduğunda oğleden sonra telefonda internette gezinirken yavaşlık hissettim ve bilgisayarı acıp hız testi yaptım. Bunu gordukten sonra bir video bile izleyemedim 240p ustu yuklemiyordu lakin CS:GO'ya girdiğimde ne bir ping vardı ne bir takılma. Ama Discord'a girmeye calıştığımda acmıyordu, indirme yapmaya calıştığımda 10 MB'lık dosyayı 3 dakikada indirdi. TP-Link modem ayalarımda tarifem olan 50 Mbps download, 8 Mbps upload gordum. Bugun muşteri hizmetleriyle goruştum ve uzaktan guncelleme yapacağını soyledi. Modem acılıp kapanacak dedi ama kapanmadı. Acaba başından savmak icin mi yaptı cozemedim. Acaba sorun sonradan cekilen kabloda mı, modemde mi, belediyenin altyapısında mı ya da TurkNet'te mi?