Merhabalar,

Ağustos ayından beri Turknet kullanıcısıyım (Ankara,Oran). Bu ulkede İSS'ler arasında gercekten bir şeyleri değiştirmeye calıştıklarına inandım ozellikle bircok YouTube videosuna konuk oldukları sohbetleri sebebiyle. 75 Mbit'i bu aya kadar sorunsuz alıyordum ki, 1 haftadır akşama doğru 19:00'dan itibaren acayip hız sorunu yaşamaya başladım.

Akşam saatleri ile birlikte hızım 5 mbps, bazen 2-3 mbpsye bile duşuyor. Sorunun yine de benden kaynaklanabileceğini duşunerek modem arayuzunden de hızı kontrol ettim, sorun benden değil. Hatta şoyle bir şey fark ettim, Turknet speedtest.net'e oncelik tanıyarak sahip olmadığınız hızlara erişiyormuşsunuz gibi gozukuyor, mesela bu testi bugun yaptım:

Fakat speedof.me'den yaptığım testte cok daha gercekci bir hızla karşılaştım:

Bu da 3. testim:

Ben Turknet'i 3-4 aydır her yerde herkese oneriyorum ve diğer guclu rakiplere karşı durabilmeleri icin daha da fazla insana ulaşmaları gerektiğini biliyorum. Tabii ki arada sırada problemler olabilir fakat bu bence cok ayıp bir şey. Ustelik konu hakkında bir haftadır 3 kez online işlemlerden arıza kaydı bıraktım, bana geri donuş bile yapmadan kapattılar kayıtları. Sonuncuya ozellikle bana geri donuş yapmadan kapatmayın bu kaydı demiştim halbuki... Kısaca cevap vermekten bile kacınıyorlar.

Ozellikle akşam saatleri hızının duştuğune inanlar sizden ricam speedtest.net yerine www.speedof.me veya www.testmy.net uzerinden test yapmanız ve fark var mı bakmanız. Zira diğer İSS'ler de aynı şeyi yapıyor olabilirler.