Oncelikle iyi akşamlar. Yaklaşık 3 gundur evimde kullandığım internette başta kablosuz (Wi-Fi) olmak uzere sıkıntı yaşıyorum.
03.08.23 tarihinde internet ağımdaki Wi-Fi yavaşlığı nedeni ile TurkNet desteğe yazdım (destek no: 66092217)
Yazdıktan yaklaşık 25 dakika sonra Kubra İ. adlı calışan internetinizde hız duşukluğu tespit ettim ve tanımsal guncelleme sağladım diyerek kablolu internetten 1 seneden fazla suredir sabit bir şekilde aldığım hızı gozle gorulur oranda duşurdu aşağıya arkadaşın hızımı duşurmeden onceki ve sonraki ekran goruntusunu ekliyorum.
İşaretlediğim yere bakarsanız downloadda 5 Mbit uploadda ise yarı yarıya hız duşuş farkı var. Durumu TurkNet'e defalarca anlatmama rağmen hicbir şekilde yaptıklarını kabul etmiyorlar ve paketime tanımlı hızın modeme ulaştığını soyluyorlar. Şimdi 3 tane sorum var.
1- TurkNet interneti altyapının desteklediği maksimum hızı vermesi gerekmiyor mu? Sorgulama yaptığım zaman benim altyapım 60 Mbit downloadı destekliyor.
2 - Gectiğimiz mart ayında yapılan duzenleme ile Turkiye geneli internet upload hızları 2 katına cıkartılmadı mı? Buna oranla 7 olan upload hızımın eskiden de olduğu gibi 14 olması gerekmiyor mu?
3- Kubra İ. adlı calışanın tanımsal guncelleme sağladım dedikten sonra hızımın genel olarak duşmesine rağmen TurkNet bu durumu kabul etmeyip neden her seferinde yaptığı gibi sucu benim modemime atıyor?
İşim gereği kullanmam gereken interneti kullanamıyorum destek kaydı acmama rağmen basma kalıp cevaplar ile karşılaşıyorum sorunumun cozulmesini talep ediyorum.

Dosya Ekleri Inkedhız testleri.jpg 104,8 KB · Goruntuleme: 52