Yaklaşık 3 yıldır TurkNet kullanıcısıyım. İlk 1 senede 50 Mbps civarlarında internet hızına sahiptim. Cok memnun olduğum icin apartmanımdaki insanları da TurkNet'e davet ettim. 2021 yılından nisan 2023 tarihine kadar 60-70Mbps bandında download, 7-10 Mbps arasında da upload hızı alıyordum. Nisan ayında durmadan gidip gelen internet probleminden sonra internet hızım 40Mbps gibi bir değere duştu. Upload hala aynıydı bu sure icerisinde. Ben de arıza kaydı oluşturup durdum bu surecte. Bana internet hızınız duşmuş ama santralde hicbir sorun yok, ankastreniz bozuk dendi. Onerdikleri adamlar gelip "abi ankstrede hicbir sıkıntı yok" deyip gittiler. Bunu muşteri hizmetleriyle konuştuğumda da "burada bir sıkıntı yok" deyip altyapı guncellemesi yapıyoruz dediler. Ve nisan ayından itibaren internet hızım 60-70 Mbps'lerden kademeli olarak 30 Mbps downloada kadar duştu. Ve internetim stabil değil. En buyuk problem de bu şu anda benim icin.
Bu şu anda 60-70 Mbps'lerden duşen internetim.

Aynı zamanda altyapının desteklediği internet de 75 Mbps'den resimdeki gibi 47 Mbps'ye duşurulmuş(ki onu da almıyorum gorduğunuz gibi)

Yani şimdi ben bu arızayı oluşturduğumda bana gene aynı secenekleri sunacaklar bu sefer de altyapı guncellemesini 35 Mbps'ye cekecekler.
Ne yapacağım ben peki?
Sahip olduğum altyapıda guncelleme yapılmasına rağmen internet hızım duşuyorsa ve hız duşuşune rağmen odediğim para artıyorsa hakka girmek değil mi bu?