Oncelikle şunu belirteyim, hat benim adıma değil bir arkadaşıma yardımcı olmaya calışıyorum. Eğer sizde desteklerinizi esirgemez iseniz muteşekkir olurum. Birkac hafta once Turk Telekom esaretinden kurtulduk. TurkNet'e geciş yaptık. Tarifemiz ise şu şekilde;
16 Mb e Kadar Kotasız 150GB AKN - Heryone 1000 Dakika - Taahhutsuz - Tam İletişim - 59,99 TL/Ay
TurkNet'e geciş icin, once Turk Telekom hattını iptal ettik. Daha sonra, Turknet abonelik sozleşmesi icin mail adresine birkac dosya gonderdi. Gonderdiği sozleşmeyi imzaladık, kargo ile TurkNet Genel Mudurluğu'ne sozleşmeleri gonderdik. Buraya kadar bir sıkıntı olmadı.
Sıkıntı şu arkadaşlar,
Aktivasyonun son aşamasındayız. TurkNet'e dun itibari ile sozleşmeler ulaşmış ve OIM(Online İşlem Merkezi)'ne giriş yapılabiliyor. OIM'de "Aktivasyon" kısmı resimde gorulduğu gibi son aşamada.
Yardım almak icin TurkNet canlı desteğe bağlandım. Bana verilen cevap ise şu şekilde;
"Hizmetiniz farklı ISS uzerinden taşıma işlemi değildir. Yeni kurulum ilemi gercekleştirilmiştir. Aktivasyon işlemleriniz tamamlanmıştır. Ankastre uzerinden size ait kablolar adınıza bir kağıt yada etiket ile işaretlenmiş olabilir. İşaretli olan kabloları elektrikciden destek alarak bağlantısını sağlayabilirsiniz. Eğer bir işaretleme soz konusu değil ise bir inceleme talebi oluşturabiliriz."
Bina yonetimi bırak ankastre kutusunu bina ici kablolamaya bile sadece teknik ekibin uğraşması gibi bir karar almış. Ankastre'ye ulaşmam biraz imkansız gibi. TurkNet "Once ankastreye gidin bakın, sonra bize gelin" gibi bir şey ima etti anladığım kadarıyla. Hat sahibi arkadaşım eğer TurkNet ekibinin aktivasyon icin ekip gondermemesi durumunda abonelik iptalinde bulunacağını soyledi. Benim sorularım şunlar;
Turk Telekom hat iptali yaptı ancak aynı hat uzerinden TurkNet'e bağlanmam mumkun mu? TurkNet kullanıcısı arkadaşlar hattınız kac gunde internet erişimine acıldı? TurkNet eğer teknik ekip gondermez ise abonelik iptali lehimize olur mu? Abonelik iptali yaparsak Turk Telekom haricinde farklı bir ISS oneriniz olacak mıdır? Arkadaşlar yardımlarınızı ve onerilerinizi bekliyorum.