Cinli otomobil ureticisi FAV Group'un Cin Devlet Başkanı tarafından da kullanılan ultra luks SUV modeli HONGQI E-HS9, D&D Motorlu Araclar A.Ş. distributorluğunde Turkiye'de satışa sunuldu. Yenikoy Motors'un resmi web sitesi uzerinden satışa sunulan arac, gorunce pek da hoşunuza gitmeyecek bir fiyat etiketine sahip.
Bir SUV'da gorebileceğimiz en luks tasarımlardan birini sunan HONGQI E-HS9, tasarımın yanı sıra ust duzey konfor ve teknolojik ozellikler de sunuyor. HONGQI E-HS9'da heybetli ve yuksek bir Rolls-Royce havası var desek yanlış olmaz.
Karşınızda HONGQI E-HS9
HONGQI E-HS9'un yolda gorduğunuz herhangi bir otomobile benzemediğini rahatlıkla soyleyebiliriz. Arac, ozellikle on tarafta son derece sert ancak karizmatik tasarım cizgilerine sahip. 7 kişilik bir arac olması nedeniyle ekstra uzun bir govdeye sahip olan HONGQI E-HS9, arka tarafta kucuk de olsa Volvo esintisi de sunuyor.
21 veya 22 inclik devasa jantlara sahip otomobil, enduktif gizli kapı kolları ile aerodinamiği daha da yukarı taşıyor. Temelde siyah, zarif beyaz ve kuantum gumuş gri şeklinde uc farklı renk seceneği sunan arac, Buz beyazı + kuantum gumuş grisi, siyah + zarif beyaz ve siyah + kuantum gumuş gri şeklinde cift renkli uc secenek daha sunuyor ve toplam renk seceneği altıya yukselmiş oluyor.
Alcantara veya Nappa deri koltuklar ile şık bir ic mekana sahip olan SUV, panoramik cam tavan ve LED ortam aydınlatması ile ferah bir yolculuk sağlıyor. Tum bunların yanı sıra kilit acma, sıcaklık duzenleme, akıllı ses kontrolu cep telefonu aracılığıyla sahne navigasyonu ve uzaktan arac kontrolu gibi işlevleri gercekleştirebilen akıllı sensorlu direksiyon simidine ve altı akıllı ekrana sahip.
Elbetteki yeni nesil otomobillerde guvenlik, ekstra dikkat ceken unsurlar oluyor. HONGQI E-HS9'un guvenlik ozellikleri şu şekilde:
Super uyarlanabilir hız sabitleyici Otomatik park yardımı Eller serbest algılama Surucu durumu ve duygu monitoru Hava yastıkları Akustik arac uyarı sistemi Lastik basınc gozetim sistemi Elektronik Stabilite Programı On carpışma uyarısı Arka capraz trafik uyarısı Şeritten ayrılma uyarı sistemi Şeritte kalma yardımı Otonom acil frenleme Kor nokta tespiti
HONGQI E-HS9, Cin'in elektrikli otomobil sektorundeki rekabetci urunlerinin en yeni orneklerinden bir tanesi. 99kWh batarya kapasitesi sunan arac, 551 beygir guc ve 750Nm tork sunarken 0'dan 100 km/s hıza 5 saniyede cıkabiliyor. Aracın "Uzun yol, Konfor, Spor, Allroad, Offroad ve Custom" şeklinde 6 farklı suruş modu olduğunu da belirtelim.
Yenikoy Motors'un web sitesine baktığımızda HONGQI E-HS9 icin 8.100.000 TL'lik fiyat etiketiyle karşılaşıyoruz. Bu fiyatın herhangi birimiz icin fazlasıyla yuksek olduğunu soylemeye bile gerek yok ancak HONGQI'nin hedef kitlesinin devlet başkanları gibi ust duzey yetkililer ve iş insanları olduğunu unutmamak gerek.
Webtekno'yu Threads'de takip et, haberleri kacırma