Memur emeklilerine aylık maaş uygulaması 1 Haziran'da başlıyor

Emekli Sandığı Genel Muduru Naci Yatbaz, memur emeklisine aylık maaş uygulamasının 1 Haziran'da başlayacağını bildirdi.

Yatbaz, halen 3 ayda bir verilen emekli, dul ve yetim maaşlarının aylık olarak odenmesine ilişkin projenin ay başında yururluğe gireceğini soyledi.

Yeni sistemde isteyenlerin emekli maaşlarını aylık, isteyenlerin ise şimdiki gibi 3 ayda bir alacağını kaydeden Yatbaz, kuruma şu ana kadar aylık maaş almak icin 24 bin 254'u emekli, 4 bin 900'u dul ve yetim olmak uzere 29 bin 154 kişinin başvurduğunu belirtti.

Bu kişilerin maaşlarının aylığa donuşturulduğunu ifade eden Emekli Sandığı Genel Muduru, şoyle konuştu:
''Bize, 'Ben maaşımı aylık olarak almak istiyorum' diyenlerin işlemlerini hemen gercekleştiriyoruz. Kendilerine de bir yazı gondererek, aylık maaşını hangi bankanın, hangi şubesinden ve hangi tarihten itibaren alacağını da bildiriyoruz. Zaten odemelerin buyuk bolumunu Ziraat Bankası yapacak.
Aylık maaş uygulaması 1 Haziran'da başlayacak. Bize şu ana kadar aylık maaş başvurusu yapanlardan 3 aylık maaş donemi Mayıs sonunda bitenler, ay başından itibaren maaşını aylık olarak almaya başlayacak. 3 aylık maaş donemi Haziran'da bitenler, doğal olarak Temmuz'da aylık maaşa gececek.''

Emekli Sandığı Genel Muduru Yatbaz, memur emeklileri ile dul ve yetimlerin, bundan sonra da maaşının 3 ay yerine aylık odenmesi icin muracaatta bulunabileceğini ifade etti.

Kurumun, başvuru oldukca odeme donemi değişikliğine gideceğini kaydeden Yatbaz, ''Burada onemli olan aylık odemeyi tercih edenlerin, daha sonra 3 ayda bir odemeye gecememesi koşuludur. Aylık odemeye gecenler, bundan sonra surekli olarak aylık maaş alacaklardır'' dedi.

Emekli Sandığı Genel Mudurluğu'nun uygulamaya koyduğu, isteyene aylık maaş uygulaması icin gerek dilekce ile gerekse Emekli Sandığı Genel Mudurluğu veya bolge mudurluklerine bizzat ya da posta ile başvurmak gerekiyor.

Kurumdan emekli aylığı alanlar, ...numaralı Alo Emekli Hattı'nda 7 nolu secenek ya da Emekli Sandığı'nın (www.emekli.gov.tr) adresiyle hizmet veren internet sayfasındaki ''Emekli işlemleri-Aylık Alma Tercihi'' bolumunu kullanarak, emekli maaşlarının aylık olarak odenmesini talep edebiliyor.

Aynı şekilde emekli, dul ve yetimler, ([email protected]) adresinden elektronik posta gondererek de 3 ayda bir yerine her ay maaş alma alternatifini secebiliyor.
Aylık odeme işlemi, talepte bulunanların aylık almakta oldukları donem tarihini takip eden aybaşından itibaren uygulamaya giriyor.
Netgazete