KESK, KAMU-SEN'i goruşmelerden cekilmeye davet etti.
Kamu Emekcileri Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Sami Evren, Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in goruşmelerde rakamları Ekim ayında ifade edebileceğini soylediğini belirterek, ''Hukumet rakam soyleyemiyor, bunu iktidar olma sorumluluğu ile bağdaştıramadık'' dedi.
Kamu Emekcileri Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Sami Evren, Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in goruşmelerde rakamları Ekim ayında ifade edebileceğini soylediğini belirterek, ''Hukumet rakam soyleyemiyor, bunu iktidar olma sorumluluğu ile bağdaştıramadık'' dedi.
KESK Başkanı Sami Evren, Guvenpark'da bulunan KESK Toplu Goruşme Takip Cadırı'nın bulunduğu alanda bir basın acıklaması yaptı. KESK Başkanı Evren, hukumetle toplu goruşme surecinin ikinci toplantısına katıldıklarını hatırlatarak başladığı konuşmasında, taleplerini daha onceden kamuoyuna ve uyelerine acıkladıklarını soyledi. Birinci toplantıda KESK tarafından onerilen demokratik ve sendikal hakların goruşulmesi onerilerin hukumet tarafından değerlendirilerek cevap verilmesi istendiğini belirten Evren, KESK'in toplu goruşmelerle ilgili ikinci toplantıdan cekildiğini ifade etti.
Evren, hukumetten ikinci toplantıda rakamsal goruşlerini acıklaması istediklerini, Bakan Şahin'in de bunu kabul ettiğini vurgulayarak, ''Ancak Sayın Bakan goruşme aşamasında 'İpe un serdi'. Ekim ayından bu rakamların soylenebileceğini, butce acıklanmadan bu rakamların ifade edilemeyeceğini soyledi. Hukumet rakamları soyleyemiyor, bunu iktidar olma sorumluluğu ile bağdaştıramadık'' dedi.
Hukumetten demokratik ve mali konularda taliplerde bulunduklarını kaydeden KESK Başkanı Evren, Bakan Şahin'in konuyu carpıtarak 'Parti rozeti olan memurlar istemediğini' soylediğini belirterek, siyaset yapma hakkı ile rozet takmayı aynı gormediklerini acıkladı.
Konfederasyonlarının ve bağlı yetkili sendikalarının toplantıyı terk etmeden once, toplantı esnasında belediyelerde calışan kamu gorevlilerinin maaşlarının zamanında ve gecmiş alacaklarının toptan odenmesi, Bingol ve Tunceli 'de calışan kamu gorevlilerinin deprem sonucu mağdur olmaları nedeni ile zorunlu tasarruf ana para ve nemalarının bir defada toptan odenmesini, Milli Eğitim Bakanlığı'nda 100'u uyeleri 160 memurun surgun edilmesi olayını dile getirdiklerini belirten Evren, Milli Eğitim Bakanının gerici ideolojiyi yaymak istediğini one surdu.
Evren, 23 Ağustos'da Kızılay'da yapacakları eylemi hatırlatarak Valiliğinizin vermemesini eleştirdi. Evren, demokratik haklarının yasaklanmasını kabul etmediklerini belirterek, ''Bu hakkımızı kullanacağız. Bu tepkiyi istediğimiz yerde halka acıklayacağız'' diye konuştu.
Evren, sozlerini şoyle tamamladı: ''Konfederasyonumuz, insanca yaşam, demokratik bir Turkiye icin tum halkımızı IMF gudumlu AK Parti hukumetine karşı mucadeleye cağırmaktadır. Bu taleplerle 23 Ağustos Cumartesi gunu Ankara'da yapacağımız kitlesel acıklamaya tum halkımız davetlidir''.
KESK Başkanı Sami Evren, kendilerini ziyarete gelen CHP heyeti ile sohbet ettiği sırada, goruşmelere devam eden Kamu Sen'i eleştirerek, ''Onların da uzun sure dayanacağını zannetmiyorum, onları da cekilmeye davet ediyorum. Sayın Bakan ile Kamu Sen'in ortak acıklama yapmasını doğru bulmuyorum, bizimle birlikte terk etmeleri gerekirdi. Kamu calışanlarının tamamını ilgilendiren bir sozleşme yapma şansları ve yetkileri yok'' dedi.
habervitrini