Başbakan Yardımcısı Şahin, memur maaş zammı pazarlıklarında cuma gunu Hazine, DPT ve Maliye'nin yaptığı yeni hesaba gore değerlendirme yapılacağını bildirdi.
Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, memur maaş zammı pazarlıklarında cuma gunu Hazine, DPT ve Maliye'nin yaptığı yeni hesaba gore değerlendirme yapılacağını bildirdi. Goruşme masasından kalkan KESK'i eleştiren Şahin, "KESK, bu tavrıyla ne kendi uyelerine, ne de memurlara bir kazanc sağlayamaz. Ben, başarısız bir sendikacılık orneği sergiledikleri kanaatindeyim" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Turkiye Kamu-Sen ile cuma gunu son defa bir araya geleceklerini, bir uzlaşma noktasının bulunabileceği konusunda umutlu olduğunu soyledi. KESK'in goruşmelerden cekildiğini anlatan Şahin, "Kimseyi zorla masada tutmak gibi bir gorevimiz yok. Zaten Turkiye Kamu-Sen, sendika tarafının da başkanı sayılıyor, en fazla uyeye sahip olduğu icin. Hukuken fark etmiyor" diye konuştu. Goruşmelerde alınacak kararın sendika uyesi olsun olmasın butun memurlar icin gecerli olacağına dikkat ceken Mehmet Ali Şahin, bir ayrımın sozkonusu olmadığını belirtti. Şahin, "KESK'in tavrını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, şu cevabı verdi: Bu tavırla bir kazanc elde etmek mumkun değil. KESK, bu tavrıyla ne kendi uyelerine, ne de memurlara bir kazanc sağlayamaz. Ben, başarısız bir sendikacılık orneği sergiledikleri kanaatindeyim. Bunun yanlış olduğunu onlar da anlamaya başlayacaklar. Bu tavrın, bu uslubun, bu sertliğin toplu goruşmeler devam ederken yapılıyor olması, bunların anlaşmak niyetinde olmadığını gosteriyor. Bir sıkıntı meydana getirerek, toplumda gerginliğe yol acarak amaclarına ulaşacaklarını zannediyorlar Bu tavırları, amaca ulaşmayı zorlaştırır. Ben tabii masada oturduğumuz, belki ilerde tekrar oturacağımız bir sendika ile ilgili kırıcı sozler soylememeye ozen gosteriyorum. Ama, uslup acısından yaptıklarını onaylamıyorum. Nitekim Turkiye Kamu-Sen de o tavrı benimsemediği icin masadan kalkmadı, sonuna kadar goruşmeye devam ediyor.
"Kamu-Sen, memura yapılacak zammın yanında, gecmiş yıllara ait yuzde 18'lik kaybı da talep ediyor" diyen Şahin, "Cuma gunu yapılacak goruşmelerde zam oranlarına ilişkin rakamlar ortaya cıkar mı?" şeklindeki soru uzerine de, yeni bir hesaplama yapıldığını aktardı. Şahin, "Zaten zorluğumuz orada. Cunku, butce buyuklukleri henuz belli olmadı. 2004 yılını konuşuyoruz. Bir cok faktor var. Ancak, memura enflasyonun altında zam veremeyiz. Şimdi Hazine, DPT ve Maliye'ye bir hesap yaptırıyorum. cuma gunu onumuze gelecek. 2004 yılında ongoruleni ortaya koysunlar, biz de o tablonun icinden memurlar icin ne verebileceğimizi cıkartmaya calışacağız" dedi.
D.B. Tercuman