Memur sendikalarını eleştiren Erdoğan, memurların toplu sozleşme goruşmeleriyle ilgili olarak, ?kurusıkı atıyorlar? dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, memurların toplu sozleşme goruşmeleriyle ilgili olarak, ?Hani esip gurluyordunuz? Ne oldu, esip gurlediniz, ondan sonra tekrar masaya oturdunuz. Kurusıkı atıyorlar? dedi.
Kumkapı'daki İstanbul Buyukşehir Belediyesi Su Urunleri Hali'nde duzenlenen ?2003-2004 Turkiye Balıkcılık Avlanma Sezonu'nun acılış toreninde konuşan Erdoğan, vatandaşın kendilerine bu ulkeyi emanet ettiğini, kendilerinin de cebinden bir şey vermediklerini dile getirdi. Bu ulkede uretilen neyse, varolan neyse onu vereceklerini kaydeden Erdoğan, bunu verirken de halkın hakkını ve hukukunu en iyi şekilde koruyacaklarını soyledi.
Hep ver, olmaz
Balık Mustahsilleri Derneği Başkanı'nın, yuzde 8 olan KDV'nin yuzde 1'e indirilmesi yonundeki talebini de değerlendiren Erdoğan, ?O kadar da değil. Hep ver, hep ver olmaz. Bu millet hep ver ağacının altında yetişmedi. Bu milletin kulturunde al ağacı var, al... Biraz da bunu yapacağız? diye konuştu.
Memurların toplu iş sozleşmesi goruşmelerine de değinen Erdoğan şunları soyledi:
?Bazıları cıkıp, ?Biz hukumetle değil, IMF ile masaya oturduk' diyor. Hani esip gurluyordunuz. Ne oldu, esip gurlediniz, ondan sonra tekrar masaya oturdunuz. Niye oturdunuz masaya? Madem esip gurleyerek bu iş gidiyordu, oyle goturseydiniz bu işi. Bu iş oyle yurumez. Diyalog denilen, uzlaşma denilen bir etik anlayış vardır. Oturacaksınız masaya konuşacaksınız. Konuşa konuşa da anlaşacağız. Hicbir zaman olmayan verilmez, olan verilir.?
Hukuk bilmiyorlar
?Faize odediklerini millete odemiyorlar, butcede faize ayırdıkları parayı millete ayırmıyorlar? dendiğini ifade eden Erdoğan, faize payı kendilerinin ayırmadığını belirterek şoyle konuştu:
?Bizden once gelen yonetimler, bu ulkeyi faize mahkum ettiler. Şu anda gerek ulkeden, gerek ulkenin dışındaki ceşitli kurum ve kuruluşlara odenmesi gereken borcu odemeyecek miyiz? Hayır ben odemiyorum mu diyeceksiniz. Bunlar gelenek nedir, uluslararası hukuk nedir bilmiyorlar... Kuru sıkı atıyorlar. Vatandaşın da zaman zaman bu tur populist şeyler hoşuna gidiyor. ?Ya bak meydan okudu. İşte bak ben odemem ha, keser atarım, işte IMF ile anlaşmaları yırtarım' diyorlar.?
H.O. Tercuman