KESK ile Kamu Sen, esas kavgalarını unuttu ve yuruttukleri zam goruşmelerinde birbirleriyle kavga ettiler.
Hukumet, Uzlaştırma Kurulu'nun raporunu "Turkiye gerceklerinden bihaberler" diyerek kabul etmezken, Kamu İşverenleri Sendikası uzlaşmazlık zaptına şerh duşme kararı aldı.

Toplantıda Hukumet adına goruşmeleri yuruten Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Uzlaştırma Kurulu'nun hazırladığı raporun kabul edemeyeceklerini acıkladı. Şahin sendikacılara Uzlaştırma Kurulu raporu konusunda şunları soyledi:

"Ne para ne kaynak var. Bu rapor, kendi icinde celişiyor. Ekonomik istikrar programına atıfta bulunuyor. Bahsettiği rakam istikrardan uzak. Enflasyona değiniyor, enflasyonu fırlatacak rakamlar belirliyor. İşcinin uzerinde zam olmaması gerekirken, iki katı zam ongoruyor. Rapor, ne ekonomik istikrar programına, ne enflasyon hedefine ne de işciye verilen zam oranlarına uyuyor. Kendi icinde celişen bir rapor. Turkiye gerceklerinden bi haber hazırlanmış bir rapor. Tek bir maddesini dahi kabul etmiyoruz." Toplantıda KESK Başkanı Sami Evren, hukumetin raporu kabul etmeme kararı uzerine, "1 Ekim'de demokratik hakkımızı kullanarak Meclis'e yuruyeceğiz. Uretimden gelen haklarımızı kullanacağız." diye konuştu. Şahin Evren'e, "Turkiye kanun devleti, kanunlar cercevesinde istediğinizi yapabilirsiniz, istediğiniz yere yuruyup eylem yapabilirsiniz" karşılığını verdi.

Toplantıda memur sendikaları birbirlerinin sozunu kesince kavga cıktı. KESK Başkanı Sami Evren'in konuşmasının ardından soz alan Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız, hukumete "Tamamını reddetmek yerine icinden kabul ettiğiniz maddeler varsa onları belirleyelim. Butceye 3 katrilyon yuk getiriyor ama 2 katrilyona kadar inilebilir" onerisinde bulundu. Akyıldız, konuşmasını uc kez kesmek isteyen Evren'e "Cok konuşmana rağmen hala sozumu kesiyorsun" diye cıkıştı. Evren, "Sozunu kesmiyorum, bu konudaki goruşlerimizi aktarmaya calışıyorum." derken, Akyıldız, "Kendiniz demokratiklikten cok bahsediyorsunuz ama karşınızdakini dinlemeye daha katlanamıyorsunuz. Kac kere sozumu kestiniz" karşılığını verdi. Evren bu sozler uzerine, "Sizi dinlemek mecburiyetinde değilim. Ben kalkıyorum" diyerek masadan kalktı. Tartışmayı izleyen Bakan Şahin ise tarafları yatıştırmaya calışırken, "Oturalım arkadaşlar, ayıp oluyor size yakışmıyor." dedi. Butun ısrarlara rağmen toplantıyı terketti.

internethaber