Kamu Yonetimi Reformu Yasa Tasarısının yasalaşmasıyla birlikte, Milli Eğitim Bakanlığı, yetkilerinin onemli bir kısmını mahalline devredecek Milli Eğitim Bakanı Huseyin Celik, "Kamu Yonetimi Reformu Yasa Tasarısı"nın aralık sonu ya da ocak ayı başında yasalaşmasının beklendiğini belirterek, "Yasanın yururluğe girmesiyle birlikte taşra teşkilatlarımız valiliklere devrediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı, yetkilerinin onemli bir kısmını mahalline devrediyor" dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Turkiye Sanayi ve Sevk İdare Enstitusu (TUSSİDE) arasında imzalanan "Surekli Kurum Geliştirme Stratejik Modulu Programı", dun Vali Erol Cakır Oğretmen Evi'nde başladı. Uc gun surecek ve basına kapalı yapılacak toplantıda, ust duzey burokratlara, yeni yontem ve tekniklerle hedef belirleme konuları uzerinde eğitim verilecek. Eğitim toplantıları başlamadan once basına acıklama yapan Celik, "Kamu Yonetimi Reformu Yasa Tasarısı"nın Başbakanlık tarafından uzerinde calışıldığını hatırlatarak, bitmesine kısa bir sure kaldığını soyledi.
Yasa cercevesinde bakanlıkların bir yıl icinde kendi teşkilat yasasını hazırlayacağını anlatan Celik, şoyle dedi: "Yasa cıktığı zaman bir yıllık geri sayım başlayacak. Biz MEB olarak bu acıdan cok şanslıyız. Cunku yasa cıktığında bizim teşkilat yasamızın omurgası ortaya cıkmış olacak. Cunku beş ay once boyle bir calışmayı kendi bunyemizde başlattık. Calışmalarımız, 'Kamu Yonetimi Yasa Tasarısı' ile ortuşmuş olacak. Boylece biz bir yıl beklemek yerine butun bakanlıklardan once kendi bakanlığımızın teşkilat yasasını hazırlamış olacağız. 'Taşranın, merkezin yetkileri nedir, ne yapacaklar, ne yapmayacaklar' meselesi de boylece ortaya cıkacak."
yenişafak