Başbakanlık Musteşarı Prof. Dincer'in Kamu Yonetimi Reformu cercevesinde musteşar yardımcılarını uce indirecek; daire başkanlığı altındaki daire başkanlıkları kadrolarını da lağvedilecek Başbakanlık Musteşarı Prof. Dr. Omer Dincer'in Kamu Yonetimi Reformu cercevesinde Başbakanlık Musteşar Yardımcılığı kadrolarını 3'e indireceği belirtiliyor. Gectiğimiz Nisan ayından bu yana Kamu Yonetimi Reformu calışmalarını surduren Prof. Dincer, ilk uygulamayı Başbakanlık'ta başlatacak. Başbakanlık'ta 5 olan Musteşar Yardımcılığı kadrosunun 3'e duşuruleceği belirtiliyor. Ara kademeleri ortadan kaldırma kapsamında da, daire başkanlıkları altında bulunan daire başkanlıkları da kaldırılacak.
Sezer ve TSK'ya brifing
Askerlere ve Cumhurbaşkanı Sezer'e Kamu Yonetimi Reform tasarısını anlatan Dincer'in, Cumhurbaşkanlığı, TBMM, TSK, MSB, MİT ve MGK'nın kapsam dışı olduğunu soylediği belirtildi. Sezer'in, Milli Eğitim Bakanlığı'nın taşra teşkilatının kaldırılmasına itiraz ettiği ve "Milli Eğitim Bakanlığı stratejik bakanlıktır. Kamu personelinin ucte biri burada istihdam ediliyor. Milli Eğitim teşkilatının yerel yonetimlere devredilmesi zamana yayılmalı" dediği oğrenildi. Hukumetin de, reformun MEB ile ilgili kısmını zamana yayacağı belirtildi. Tasarıya, "Teşkilatta değişiklik idarenin butunluğu icinde yapılır" ibaresi de eklendi.
yenişafak