Kamu Yonetimi Reformu taslağıyla devlete ozel sektor duzeni getirilmesi ongoruluyor. Devletin en kritik birimlerinden olan ??Personel Genel Mudurluğu'' tarih oluyor. Bakanlar Kurulu'nda imzaya acılan taslakla, bunun yerine ozel sektorde olduğu gibi ??İnsan Kaynakları'' birimleri geliyor. Kamuda yine ozel sektordekine benzer bir şekilde ??Strateji Geliştirme'' birimleri de oluşturuluyor.
Hukumetin, en kısa surede Meclis'e sevk edip yasalaştırmayı planladığı taslak ile bazı bakanlıkların adları da değiştiriliyor. ??Turizm'', ??Tanıtım'' olarak değiştirilirken, Ulaştırma'ya bağlı olarak ??Haberleşme'', Cevre'ye bağlı olarak da ??İmar'' bakanlıkları oluşturuluyor. Hurriyet'in ulaştığı taslağa gore, Adalet, Milli Savunma, İcişleri, Dışişleri, Maliye, Milli Eğitim, Sağlık, Calışma ve Sosyal Guvenlik, Tarım ve Orman, Sanayi ve Ticaret, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlıkları aynen korunurken, Ulaştırma Bakanlığı ??Ulaştırma ve Haberleşme'', Kultur ve Turizm Bakanlığı ??Kultur ve Tanıtım'', Cevre Bakanlığı da ??Cevre ve İmar Bakanlığı'' haline donuşturuluyor.
Taslak ile devlete, ozel sektor yonetim duzeni de getiriliyor. Kamudaki ??Personel Genel Mudurluğu'' ozel sektordeki gibi ??İnsan Kaynakları'' birimine donuşturulurken, ??Strateji Geliştirme Başkanlıkları'' oluşturulması da ongoruluyor. İnsan Kaynakları Daire Başkanlıklarının gorevleri taslakta şoyle sıralandı:
Bakanlığın insan gucu politikası ve planlaması konusunda calışmalar yapmak ve tekliflerde bulunmak.
Bakanlık personelinin atama, nakil, terfi, ucret, emeklilik ve benzeri ozluk işlemlerini yurutmek.
Bakanlık teşkilatının eğitim planını hazırlamak, uygulamak ve değerlendirmek.
Bakanlığın gorev alanına giren konularda mahalli idarelere donuk eğitim prograları hazırlamak ve uygulamak.
Tepede oluşturulacak ??Strateji Geliştirme Kurulu''na bağlı olarak gorev yapacak Strateji Geliştirme Başkanlıklarının gorevleri de şoyle belirtildi:
Ulusal kalkınma strateji ve politikaları, yıllık program ve hukumet progğramı cercevesinde bakanlığın orta ve uzun vadeli strateji ve politikalarını belirlemek, amaclarını oluşturmak uzere gerekli calışmaları yapmak.
Bakanlığın gorev alanına giren konularda performans ve kalite olculeri geliştirmek ve bu kapsamda verilecek diğer gorevleri yerine getirmek.
Bakanlığın butcesini stratejik plana ve yıllık hedeflere gore hazırlamak, bakanlık faaliyetlerinin bunlara uygunluğunu izlemek ve değerlendirmek.
Bakanlığın yonetimi ile hizmetlerin geliştirilmesi ve performansla ilgili bilgi ve verileri toplamak, analiz etmek, yorumlamak ve yıllık faaliyet raporlarını hazırlamak.
Bakanlığın gorev alanına giren konularda hizmetleri etkileyecek dış faktorleri incelemek, kurum ici kapasite araştırması yapmak, hizmetlerin etkinliğini ve tatmin duzeyini analiz etmek ve genel araştırmalar yapmak.
Taslak ile ??satınalma, kiralama, bakım, onarım, arşiv, sağlık ve benzeri idari ve mali hizmetleri yurutmek, bilgi işlem, sivil savunma ve seferberlik hizmetlerini'' yurutmek uzere de yine kamuda ??Destek Hizmetleri Daire Başkanlıkları'' oluşturuluyor.
hurriyet