Kamu Reformu Yasa Tasarısına gore, şeşitli bakanlık ve kamu kuruluşlarına bağlı 321 meslek lisesinden 309'u bir yıl icinde Milli Eğitim Bakanlığı'na, 5 yıl icinde de il Ozel İdarelerine devredilecek. AK Parti Hukumeti tarafından hazırlanarak son şekli verilen Kamu Reformu Yasa Tasarısı'nın yasalaşması halinde Milli Eğitim Bakanlığı'nca yonetilmeyen, ceşitli bakanlık ve kamu kuruluşlarına bağlı 321 meslek lisesinden 309'u bir yıl icinde Milli Eğitim Bakanlığı'na, 5 yıl icinde de il Ozel İdarelerine devredilecek.
Soz konusu yasa cıkmadan, ilgili bakanlık ve kamu kuruluşları devir işlemleriyle ilgili calışmaları başlattı.
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan sonra en cok okul yoneten Sağlık Bakanlığı'nın idaresinde, 284 sağlık meslek lisesi bulunuyor. Sağlık Bakanlığı'nı 19 tarım meslek lisesi ile Tarım ve Koyişleri Bakanlığı izliyor. Diğer meslek liseleri ve meslek lisesi statusundeki okulların dağılımı da şoyle: Universitelere bağlı 11 konservatuvar, Adalet Bakanlığı'na bağlı 3 adalet meslek lisesi, Maliye Bakanlığı'na bağlı 1 maliye lisesi, Cevre ve Orman Bakanlığı'na bağlı 1 Anadolu meteoroloji meslek lisesi, İcişleri'ne bağlı 1 polis koleji ile Devlet Bakanlığı'na bağlı 1 tapu kadastro meslek lisesi.
Universitelere bağlı 11 konservatuvar ile İcişleri Bakanlığı'na bağlı polis kolejinin statusunun netleşmediği belirtilirken, bu okulların mevcut sistem icinde eğitimlerini surdurmeleri kararının ağırlık kazandığı ifade ediliyor.
Zaman