Eleman temininde gucluk cekilen yerlerde calıştırılmak uzere alınacak sozleşmeli yardımcı sağlık personeli sınavına 84 bin 888 yardımcı sağlık personeli muracaat etti. Sağlık Bakanlığı`nca; 100 diyetisyen, 100 psikolog, 100 fizyoterapist, 30 sağlık teknikeri (odyometri), 500 sağlık teknikeri (acil tıp), 2 bin 184 hemşire, 3 bin 601 ebe, bin 10 sağlık memuru (toplum sağlığı), 750 sağlık memuru (laboratuvar), 750 sağlık memuru (rontgen), 750 sağlık memuru (anestezi), bin 40 sağlık memuru (acil tıp) ve 340 sağlık memuru (tıbbi sekreter) olmak uzere toplam 11 bin 255 pozisyona sozleşmeli sağlık personeli alınacak.
Sınav, 13 Aralık 2003 Cumartesi gunu saat 10.00`da Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bartın, Bursa, Corum, Denizli, Diyarbakır, Edirne,Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van il merkezlerinde yapılacak.
Sınavda adaylara; genel yetenek, genel kultur ve alan bilgisi testleri uygulanacak. Ancak, alan bilgisinin puan ağırlığı yuzde 70, genel yetenek ve genel kultur bilgisinin puan ağırlığı toplam yuzde 30 olacak.

SINAV 2-5 YIL GECERLİ

Sınav sonucları; ilanı tarihinden itibaren sozleşmeli personel pozisyonlarına ilk defa atanacaklar icin 2 yıl, eleman temininde gucluk cekilen yerlerde sozleşmeli personel alımına ilişkin kanuna tabi bir sozleşmeli personel pozisyonuna atandıktan sonra aynı kanuna tabi diğer bir sozleşmeli personel pozisyonuna naklen atanacaklar ile soz konusu sozleşmeli personel pozisyonlarına yeniden atanacaklar icin 5 yıl sureyle gecerli olacak.
Sınava giren adaylar, sınav sonunda aldıkları puanlara gore belirlenen başarı sıralaması ve tercihleri goz onunde bulundurulmak suretiyle yerleştirilecekler.Adaylar, yerleştirilmek uzere en fazla beş tercihte bulunabilecek. Adaylar sınav sonucunda aldıkları puanlar ve yaptıkları bu tercihler doğrultusunda yerleştirmeye tabi tutulacaklar.
Yerleştirme işlemleri, MEB Eğitim Teknolojileri Genel Mudurluğu Olcme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı tarafından yapılacak. Yerleştirme işleminde adaylar once puanına sonra tercih sırasına bakılmak suretiyle yerleştirilecekler. Tercihlerinden birine yerleşemeyen adaylardan ``tercihlerimin dışında herhangi bir yere atanmak istiyorum`` bolumunde ``istiyorum``u kodlayanlar acık kalan kontenjanlara puan sırasında yerleştirilecekler.

SINAV SONUCLARI 29 ARALIK`TA

Sınav ve yerleştirme sonuclarına ilişkin listeler; 29 Aralık 2003`te il milli eğitim mudurluklerinde asılacak. Listeler, atanmak icin son başvuru gunu olan 09 Ocak 2004`e kadar askıda kalacak. Yerleştirilen adaylar, yeni bir tebligata gerek kalmaksızın 29 Aralık 2003`te yapılan ilan uzerine 29 Aralık 2003-9 Ocak 2004 arasında yerleştirildikleri hizmet biriminin bulunduğu İl Sağlık Mudurluğu bunyesindeki İl Sınav ve Kura Komisyonu`na atanmak icin istenilen belgelerle muracaat edecekler. Sınav sonuc belgeleri adayların adreslerine de gonderilecek.
Sınav ve yerleştirme sonucları, 29 Aralık 2003`ten itibaren Milli Eğitim Bakanlığı`nın ``www.meb.gov.tr`` internet sayfasında da ilan edilecek.

haber7