Sağlık Bakanlığı, becayiş yapmak isteyen sozleşmeli doktor ve eczacılara kuranın cekildiği tarihten itibaren 1 hafta sure tanıdı.
Mahrumiyet bolgelerinde gorev yapacak 1850 sozleşmeli doktor ve eczacının ataması onceki gun bilgisayar kurasıyla yapıldı. Bilgisayar kurasıyla belirlenen gorev yerini beğenmeyen sozleşmeli doktorlar ise becayiş (gonullu takas) yontemini secti. Becayiş yapmak icin para teklif eden bile cıktı. Sağlık Bakanlığı, becayiş yapmak isteyen doktorlara kuranın cekildiği tarihten itibaren 1 hafta sure tanıdı.
Doktorlar sozleşmeli calışmayı yeterince cazip bulmayınca, doktor ihtiyacı olan 1895 gorev yerine atama yapılamadı. Buna karşılık mahrumiyet bolgelerindeki diş doktoru ve eczacı ihtiyacı tamamen karşılandı. Sağlık Bakanlığı Musteşar Yardımcısı Sabahattin Aydın, "Yerleştirildiği gorevine başlamayanlar 1 yıl sureyle hicbir atama işlemine alınmayacak" dedi.
Neden becayiş yapıyorlar?
Taner Cetinkaya (pratisyen doktor) "Eşim Samsun'da doktor. Becayiş yapmak istiyorum. Ustune uc sozleşmeli maaşımı vermeye razıyım"
Erkan Erkır (pratisyen doktor): "En fazla 20 kilometre uzaklıkta olan bir yer arıyorum. Elazığ cıkan bir arkadaş ile becayiş yapmak istiyorum"
Uzeyir Ece (pratisyen doktor): "Ankara'da calışan eşime yakın olmak icin Kırıkkale ya da Kırşehir cıkan arkadaşlar ile becayişe hazırım"
yenisafak