Milli Eğitim Bakanı Huseyin Celik, Sağlık Bakanlığı'nın sozleşmeli personel alımı sınavında skandal olacak bir şeyin yaşanmadığını bildirdi.
Bakan Celik, İzmir Valisi Yusuf Ziya Goksu'yu ziyaretinde, gazetecilerin sorusu uzerine, sınavı Sağlık Bakanlığı adına Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Şubesi'nin hazırladığını soyledi.
Sınava muracaat edenlerin, hesaplama sistemi nedeniyle hic soru yapmasalar ve sıfır puan alsalar dahi, tercihleri nedeniyle bir yere yerleştiğini belirten Bakan Celik, şoyle dedi:
''1 puan alan bir kişi Mardin'in Silopi İlcesi'ne, yine 0 puan alan Van'ın Bahcesaray İlcesi'ni tercih etmişse ve oraya hic kimse istememişse ataması yapılmıştır. 40 puan alan biri İstanbul'un Şişli İlcesi'ni istemişse, oraya da muracaat fazlaysa yuksek puan almasına rağmen girememiş olabilir.
Universite Secme Sınavı'nda da 220 puan alan bir oğrenci dışarıda kalırken, 160 puan alan biri Kafkas Universitesi'nin istediği bolumune girebiliyor. Sağlık Bakanlığı tarafından bize baraj teklif edilmediği icin, 'Şu puan uzerinde olanlar tarafımızdan alınacaktır' diye beyan edilmediği icin sınava girenlerin puanları sıralanmıştır.
X yeri tercih eden kişi, kimsenin muracaat etmediği o yere 0 puanla da girmiştir. Bu olayların spekulasyonu yanlıştır. Zaten bu insanlar diploma almışlardır. Tercihle yapılan bu secimde insanlar yanlış yeri tercih etmişse sonuc boyle oldu. Birinin hakkını birine yedirmiş değiliz.''
TBMM Başkanı Arınc ile yakın zamanda Turkiye'de demokrasi eğitimi ve Cocuk Meclisi'nin oluşturulması konusunda calışma başlatacaklarını bildiren Celik, bu konuda acıklamayı TBMM Başkanı ile yapacaklarını, şimdilik detay vermeyeceğini soyledi. Celik, bakanlığının Turkiye'de demokrasi eğitiminin, demokrasi kulturunun oluşturulmasında onemli birmisyonu bulunduğunu da kaydetti.
hurriyet