Milli Eğitim Bakanı Huseyin Celik, kamu yonetimi reformunun şart olduğunu, bu cercevede denetim mekanizmalarının yeniden yapılandırılması gerektiğini kaydetti.
Celik, Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı`nca Başkent Oğretmenevi`nde duzenlenen ``Performans Olcme ve Değerlendirme`` konulu seminere katıldı.
Seminerin acılışında konuşan Celik, Kamu Yonetimi Temel Kanunu Tasarısı`nın gundemde olduğuna işaret ederek, ``Kamu yonetimi reformu, Turkiye`de gecikmiş bir konudur`` dedi.
70 milyonluk bir ulkede yonetimin tek elde toplanmasının mumkun olmadığını, yetkilerin paylaşılması gerektiğini ifade eden Celik, ``Kamu yonetimi reformu şarttır. Bu cercevede denetim mekanizmaları gozden gecirilmeli ve yeniden yapılandırılmalıdır`` diye konuştu.
Milli Eğitim Bakanlığı`nın 21. Yuzyıl`da nasıl olması gerektiği konusunda yeniden yapılanma calışmalarının ilgili tum cevrelerin goruşlerinin alınarak surduğunu ifade eden Celik, bu cercevede hazırlanan raporun sonuclanma aşamasına geldiğini anlattı.
Bu calışmayla bakanlığa makro acıdan bakıldığını ifade eden Celik, ``Şimdi sıra mikro acıdan bakmaya geldi. Butun birimlerimiz bu cercevede kendisini masaya yatırıyor`` dedi.
Celik, Teftiş Kurulu Başkanlığı`nın bugun duzenlediği seminerin de bu kapsamda duzenlendiğini soyledi.
Mufettişlere seslenen Celik, mufettişlerin yol gosterici olmaları gerektiğini vurguladı. Celik, mufettişlerin, yoneticilerin ve oğretmenlerin eksiklerini tamamlamalarını sağlayıcı yontem izlemelerini istedi.
Bir mufettişin nasıl olması gerektiği konusunda yaşadığı bir olayı ornek veren Celik, genellikle bir kuruma mufettişin geleceğinin, gunler oncesinden ``adeta davul zurnayla duyurulduğunu`` soyledi.

Bunun denetim olmayacağını, kimsenin kimseyi kandırmaması gerektiğini soyleyen Celik, denetimin ozunun ozeleştiri olduğunu vurguladı.
Celik, mufettişlerin teftiş yaparken yoneticilerin ve oğretmenlerin değişime ve gelişime acık olup olmadığını, gelişmeleri takip edip etmediklerini de goz onunde bulundurmaları gerektiğini soyledi.
``Performans Olcme ve Değerlendirme`` sisteminde hizmet alanların da bu surece katıldıklarını anlatan Celik, bunun son derece onemli olduğunu vurgulayarak, bu nedenle boyle bir seminer duzenlenmesini onemsediğini dile getirdi.
MEB Teftiş Kurulu Başkanı Muzaffer Doğan da, Performans Olcme ve Değerlendirme sistemini anlattı. Okullar, yoneticilerin ve oğretmenlerin teftişinde yeni bir yol izleyeceklerini ifade eden Doğan, artık denetim surecine oğrencilerin ve velilerin de katılacağını bildirdi.

HABER7