Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan acıklamada, Turk Dili ve Edebiyatı, Bilgisayar, İngilizce, Arapca ve Rehber Oğretmenliğine yapılacak atamalarda değişikliğe gidilmiştir. Buna gore, Turk Dili ve Edebiyatı, Bilgisayar ve Rehber Oğretmenliğine yapılacak atamalarda ikinci oncelik uygulaması getirilmiştir. Ayrıca, İngilizce oğretmenliğine yapılacak atamalarda, Almanca- Fransızca oğretmenliğine kaynak olan bolum mezunları bir defaya mahsus olmak uzere diğer bolum mezunları ile beraber aynı statude (puan ustunluğune gore) atanacaktır. Diğer taraftan, 340 nolu karar eki cetvelde yer alan ve sertifika alan yabancı dille oğretim yapan universite mezunları İngilizce Oğretmenliğine başvuramayacaktır. Turk Dili ve Edebiyatı, Bilgisayar, İngilizce, Arapca ve Rehber Oğretmenliğine Yapılacak Atamalar
Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan acıklamada, Turk Dili ve Edebiyatı, Bilgisayar, İngilizce, Arapca ve Rehber Oğretmenliğine yapılacak atamalarda değişikliğe gidilmiştir. Buna gore, Turk Dili ve Edebiyatı, Bilgisayar ve Rehber Oğretmenliğine yapılacak atamalarda ikinci oncelik uygulaması getirilmiştir. Ayrıca, İngilizce oğretmenliğine yapılacak atamalarda, Almanca- Fransızca oğretmenliğine kaynak olan bolum mezunları bir defaya mahsus olmak uzere diğer bolum mezunları ile beraber aynı statude (puan ustunluğune gore) atanacaktır. Diğer taraftan, 340 nolu karar eki cetvelde yer alan ve sertifika alan yabancı dille oğretim yapan universite mezunları İngilizce Oğretmenliğine başvuramayacaktır.
ACIKLAMA: Turk Dili ve Edebiyatı, Bilgisayar, İngilizce ve Rehber Oğretmenliği alanları/branşları ile Arapca Oğretmenliğine başvuracaklar icin;
? Turk Dili ve Edebiyatı Oğretmenliği acığının bu alana/branşa kaynak olarak belirlenen yuksek oğretim programları mezunlarından karşılanamadığı durumda; tum dil, Edebiyat ve Mutercim-Tercumanlık programları mezunlarından 2001-2002 Oğretim Yılı sonuna kadar Tezsiz Yuksek Lisans Programlarını bitirenler ile lisans eğitiminde aldıkları kredinin en az % 30'u kadar krediyi, lisans ve yuksek lisansta atanacakları alana/branşa ait olan derslerden almış olanlar 2004-1 atama doneminde, bir defaya mahsus olmak uzere ikinci oncelikli olarak, puan ustunluğune gore değerlendirilecektir.
? Bilgisayar Oğretmenliği acığının, Bilgisayar Oğretmenliğine kaynak olarak belirlenen yuksek oğretim programlarından karşılanamadığı durumda; bu alan oğretmenliğine Teknik Eğitim Fakultesi Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi Bolumu Elektronik Oğretmenliği ile Haberleşme Oğretmenliği Programları mezunları ikinci oncelikli olarak puan ustunluğune gore değerlendirilecektir.
? Almanca-Fransızca Oğretmenliğine kaynak olan bolum mezunlarından, en az 40 kredi İngilizce alanında ders alanlar ile bu belgeyi 2004 yılı Mart ayı sonu itibarıyla alacaklarını belgelendirenlerin 2004-1 atama doneminde, bir defaya mahsus olmak uzere puan ustunluğune gore İngilizce Oğretmenliğine atanmak uzere değerlendirilecektir.
? Rehber oğretmen acığının, Rehber Oğretmenliğe kaynak olarak belirlenen yuksek oğretim programlarından karşılanamadığı durumda; bu alan oğretmenliğine Felsefe ve Oğretmenlik Meslek Bilgisi Dersleri Oğretmenlikleri icin kaynak olarak gosterilen yuksek oğretim programlarından mezun olanlar ikinci oncelikli olarak, bir defaya mahsus olmak uzere puan ustunluğune gore değerlendirilecektir.
? Yuksekoğretim kurumlarının Arapca Oğretmenliği ile Arap Dili ve Edebiyatı bolumlerinden mezun olanlar, İmam Hatip Lisesi Meslek Derslerinden Arapca Oğretmenliğine puan ustunluğune gore değerlendirilecektir.
? Yabancı dille oğretim yapan yuksekoğretim kurumlarının programlarından mezun olanların (İngilizce Oğretmenliği Sertifika Programını tamamlasalar dahi) İngilizce Oğretmenliğine başvuruları kabul edilmeyecektir.