Şubat ayı oğretmen atamalarında, Milli Eğitim Bkanlığınca yapılan acıklamada Orta Oğretim Alan Oğretmenliklerine; "Eğitim Fakulteleri, Fen Fakulteleri, Edebiyat Fakulteleri, Fen-Edebiyat Fakulteleri ile karar eki cizelgede yer verilen diğer yuksek oğretim programlarından mezun olup, ?Orta Oğretim Alan Oğretmenliği Tezsiz Yuksek Lisans?, Millî Eğitim Bakanlığı ile Yuksekoğretim Kurulu işbirliği ile acılan ?Pedagojik Formasyon? veya 33 kredilik ?İlkoğretim Sınıf Oğretmenliği Sertifika? programından herhangi birini başarı ile tamamlamış olanların" başvuruda bulunabileceği belirtilmiştir. Sınıf Oğretmenliği Sertifikası Olanlar Sadece Alan Oğretmenliklerine Başvurabilecektir
Şubat ayı oğretmen atamalarında, Milli Eğitim Bkanlığınca yapılan acıklamada Orta Oğretim Alan Oğretmenliklerine; "Eğitim Fakulteleri, Fen Fakulteleri, Edebiyat Fakulteleri, Fen-Edebiyat Fakulteleri ile karar eki cizelgede yer verilen diğer yuksek oğretim programlarından mezun olup, ?Orta Oğretim Alan Oğretmenliği Tezsiz Yuksek Lisans?, Millî Eğitim Bakanlığı ile Yuksekoğretim Kurulu işbirliği ile acılan ?Pedagojik Formasyon? veya 33 kredilik ?İlkoğretim Sınıf Oğretmenliği Sertifika? programından herhangi birini başarı ile tamamlamış olanların" başvuruda bulunabileceği belirtilmiştir.
Bu bağlamda;
1- ?Orta Oğretim Alan Oğretmenliği Tezsiz Yuksek Lisans?,
2- Millî Eğitim Bakanlığı ile Yuksekoğretim Kurulu işbirliği ile acılan ?Pedagojik Formasyon? veya
3- 33 kredilik ?İlkoğretim Sınıf Oğretmenliği Sertifika? programından herhangi birini başarı ile tamamlamış olan,
Eğitim Fakulteleri, Fen Fakulteleri, Edebiyat Fakulteleri, Fen-Edebiyat Fakulteleri ile karar eki cizelgede yer verilen diğer yuksek oğretim programları mezunları, Orta Oğretim Alan Oğretmenliklerine başvuruda bulunabilecektir.
Diğer taraftan sınıf oğretmenliği oğrtemenliklerine sadece Eğitim Fakultesi Sınıf Oğretmenliği bolumu mezunları başvuruda bulunabilecektir.