Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Spor Liseleri ile Her Turdeki Anadolu Liseleri Oğretmenlerinin Secimi ve Atamalarına Dair Yonetmeliğinin bazı maddelerinin yurutmesi durduruldu
Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri. Spor Liseleri ile Her Turdeki Anadolu Liseleri Oğretmenlerinin Secimi ve Atamalarına Dair Yonetmeliğin Adaylarda aranacak şartlar kısmındaki; ?Son uc yıllık gorev suresi icinde, maaş kesimi veya aylıktan kesme cezasından daha ağır bir disiplin cezası almamış olmak?, Yer değiştirme kısmındaki; ? Maaş kesim veya aylıktan kesme cezasından daha ağır bir disiplin cezası alanların, gorev yerleri kapsam dışında bulunan eğitim kurumlarıyla değiştirilir? ayrıca ?Bu Yonetmeliğin yururluğe girdiği tarihte eğitim kurumlarında kadrolu oğretmen olarak gorev yapmakta olanlar, durumlarının bu Yonetmelik ile belirlenen usul ve esaslara uygun olup olmadığına bakılmaksızın gorevlerine devam eder.? hukumlerinin yurutmesi durduruldu.
Eğitim-Sen tarafından; 20.10.2006 gunlu, 26325 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yururluğe giren Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri. Spor Liseleri ile Her Turdeki Anadolu Liseleri Oğretmenlerinin Secimi ve Atamalarına Dair Yonetmeliğin;
?4. maddesinin 1. bendinin (c) alt bendinde yer alan "...ve mulakat ya da yazılı ve uygulama olmak uzere iki..." ibaresi,
?5. maddesinin '1. bendinin (b) ve (d) alt bentleri,
?8. maddesinin 1. bendinin (b) alt bendi,
?10. maddesinin 1. bendinde yer alan "...mulakat veya uygulama" ibareleri,
anılan maddenin 2. bendinin (b) alt bendi,
?11. maddesi,

?13. maddesinin 1. bendinde yer alan "Mulakat/uygulama sınavı icin sonucun acıklandığı tarihten itibaren 7 gun icinde sınavı yapan ilgili genel mudurluğe itiraz edilebilir." Cumlesi,
?14. maddesinin 2. bendinde yer alan "...mulakat/uygulama sınavına ilişkin belgeler ise bu sınavı gercekleştiren ilgili Genel Mudurluklerce..." ibaresi,
?17. maddesinin 3. bendinin (c) alt bendi,
?19. maddesi, gecici 1. maddesinin 1. bendi ile,
?Ek?2 MULAKAT/UYGULAMA SINAVI FORMU'nun,

İptali ve yurutmenin durdurulması istemiyle acılan davada T.C. DANIŞTAY İKİNCİ DAİRESİ Esas No: 2006/3752 nolu kararıyla;
?5. maddesinin 1. bendinin (d) alt bendi yonunden 2577 sayılı Kanun'un 27/2. maddesinde ongorulen koşullar gercekleşmiş olduğundan yurutmenin durdurulması isteminin kabulune, oycokluğu ile karar verildi.
?d) Son uc yıllık gorev suresi icinde, maaş kesimi veya aylıktan kesme cezasından daha ağır bir disiplin cezası almamış olmak.?
?17. maddesinin 3. bendinin (c) alt bendi yonunden 2577 sayılı Kanun'un 27/2. maddesinde ongorulen koşullar gercekleşmiş olduğundan yurutmenin durdurulması isteminin kabulune, oycokluğu ile karar verildi.
?c) Maaş kesim veya aylıktan kesme cezasından daha ağır bir disiplin cezası alanların,

gorev yerleri kapsam dışında bulunan eğitim kurumlarıyla değiştirilir.?
?gecici 1. maddesinin 1. bendi yonunden 2577 sayılı Kanun'un 27/2. maddesinde
ongorulen koşullar gercekleşmiş. Olduğundan' yurutmenin durdurulması isteminin kabulune, oybirliği ile karar verildi.
?GECİCİ MADDE 1 ? (1) Bu Yonetmeliğin yururluğe girdiği tarihte eğitim kurumlarında kadrolu oğretmen olarak gorev yapmakta olanlar, durumlarının bu Yonetmelik ile belirlenen usul ve esaslara uygun olup olmadığına bakılmaksızın gorevlerine devam eder.?
Diğer maddelerin yurutmenin durdurulması istemi ise reddedilmiştir.
İlgili karar icin tıklayınız