Memurlar Nette yayınlanan Acık Oğretim Fakultesince Tek ders Sınavı yapılması ile ilgili bu dilekceyi Acık Oğretim Fakultesi Rektorluğune Gondermenizi oneriyorum.
ANADOLU UNİVERSİTESİ
ACIK OĞRETİM FAKULTESİ REKTORLUĞUNE
ESKİŞEHİR
Anadolu Universitesi Acık Oğretim Fakultesi On lisans Sosyal Bilimler bolumu ???????????????. nolu son sınıf oğrencisiyim. Yıl sonu yapılan butunleme sınavında İktisada Giriş dersinden 47 not ortalaması ile sınıfımı gecemedim. Bu nedenle oğrencilik haklarından yararlanamamaktayım.
2547 Sayılı Yuksek Oğretim Kanunun dayanak olarak gosterilen 44. maddesi gereğince duzenlenen Acık Oğretim Fakultesi Oğretim ve Sınav yonetmeliğini okudum. Yonetmelik iceriğinde 44. maddenin 1. fıkrasında belirtilen ? Yuksek oğretim kurumlarında, onlisans ve lisans duzeyinde oğrenim yapan oğrencilere bu oğrenimlerini tamamlamak icin tanınan azami sureler iki yıllık on lisans icin dort, dort yıllık lisans icin yedi yıldır. Oğrenciler normal eğitim-oğretim suresi beş yıl olan programları sekiz yılda, altı yıl olan programları ise dokuz yılda tamamlamak zorundadırlar Ancak, bu sureler sonunda; kayıtlı olduğu oğretim kurumundan mezun olabilmek icin son sınıf oğrencilerine, başarısız oldukları butun dersler icin biri butunleme olmak uzere iki ek sınav hakkı verilir.? Ek sınav duzenleme hukmu ile ilgili herhangi bir duzenleme yer almamaktadır.
Oysa tum orgun eğitim veren fakulteler oğrencilerine tek ders sınav hakkı tanımakta ve bu haktan yararlanan oğrenciler bir ust sınıfa gecerek eğitim ve oğrenim hayatına devam etmektedirler.
Zira tek derse girebilmek icin onumuzdeki yıl Haziran ayına kadar beklemek zorunluluğundayım. Bu sure zarfında herhangi bir hak mahrumiyetine maruz kaldığım taktirde bu husus mağduriyetime neden olacaktır.
Yine 44. maddesinin 1. fıkrasının iceriğinde ?Sınırsız hak kullanma durumunda olan oğrenciler, oğrenci katkı payını odemeye devam ederler, ancak, sınav hakkı dışındaki diğer oğrencilik haklarından yararlanamazlar. Acık oğretim oğrencileri, oğrencilik haklarından yararlanmamak kaydı ile bu surelerle kısıtlı değildirler? belirtilmektedir.
Bu bağlamda gelecek yıl Haziran ayındaki sınava girebilmek icin odememiz gereken oğrenci harclarının da ? Tek ders sınavına? giren adaylardan peşin alınabileceği gibi oğrenciler bir yıl daha beklemek zorunda bırakılmadan mağduriyetlerinin onlenmesi sağlanacaktır.
Bu hususlarda goz onunde bulundurulması ve Butunleme sınavlarında sınıfımı gecememem ve son sınıf oğrencisi olmam nedeniyle Universitenizce duzenlenecek olan ek sınav hakkından yararlanmak istiyorum.
Gereğini Bilgilerinize saygılarımla arz ederim.