T.C.
TEKİRDAĞ
İDARE MAHKEMESİ
ESAS NO : 2006/590
KARAR NO: 2007/1154
Dava dosyasının incelenmesinden; Tekirdağ ili, Şarkoy ilcesi, Şarkoy Lisesi'nde felsefe grubu oğretmeni olarak gorev yapan davacının bilgi edinme hakkı kapsamında başvurusu uzerine son dort yıla ait sicil raporlarının kendisine tebliğ edildiği, bunun uzerine 2005 yılına ait sicil raporunun iptal edilmesi ve garez veya ozel amaclı sicil notu veren sicil amirleri hakkında gerekli işlemin yapılması işlemleriyle 27.03.2006 tarihinde yaptığı başvurunun 27.04.2006 tarih ve 1096 sayılı Şarkoy Kaymakamlığı İlce Milli Eğitim Mudurluğu işlemiyle reddedildiği, davacının 2001 ve 2002 yılı sicil not ortalamalarının 93, 2003 yılı sicil not ortalamasının 91, 2004 yılı sicil not ortalamasının 82 olduğu, dava konusu 2005 yılı sicil not ortalamasının ise 62 olduğu ve birinci sicil amirinin davacı hakkında"eğitim ve oğretim dışı işlerle uğraştığının yarısı kadar işi ile uğraşırsa daha faydalı olur, amirlerine daha saygılı olmalıdır." şeklinde duşunce belirttiği, 2006 yılı sicil not ortalamasının 86 olduğu ve birinci sicil amiri tarafından "saygılı" olarak nitelendirildiği, ote yandan, davacıya 1.1.2005 tarihinde 243 sayılı Kanunun Hukmunde Kararnamenin 64. maddesi uyarınca altı yıllık sicilinden dolayı bir kademe ilerlemesi verildiği anlaşılmaktadır.
Mahkememizin 08.11.2007 tarihli ara kararına verilen cevaptan 2005 yılı birinci sicil amiri olan B.Y.'nin Şarkoy Lisesi'nde 1.2.2005-12.8.2005 tarihleri arasında mudur vekili olarak gorev yaptığı ve dolayısıyla davacı hakkında sicil raporu doldurmak icin gerekli olan surede Şarkoy Lisesinde gorevli bulunduğu anlaşılmıştır.
Bu durumda, davacının diğer yıllara ilişkin sicillerinin olumlu ve iyi duzeyde bulunduğu, dava konusu 2005 yılı sicil raporunda birinci sicil amirinin "amirlerine daha saygılı olmalıdır' şeklinde belirttiği duşuncesinin, davacının 2006 yılı sicil raporunda birinci sicil amirince saygılı olarak nitelendirilmesi ile celiştiği, davacının 2005 yılında eğitim ve oğretim dışı işlerle' uğraştığını ve amirlerine saygılı olmadığını kanıtlayacak somut bilgi ve belgeler ortaya konulamadığı anlaşıldığından birinci ve ikinci sicil amirlerince duşuk not verilmek suretiyle duzenlenen 2005 yılına ait sicil raporunda hukuka uyarlılık gorulmemiştir.
Acıklanan nedenlerle, dava konusu işlemin iptaline, aşağıda dokumu yapılan. 49,00.YTL yargılama giderlerinin davalı idareden alınarak davacıya verilmesine, artan posta avansının istemi halinde davacıya iadesine, kararın tebliği tarihinden itibaren 30 gun icerisinde Danıştay'a temyiz yolu acık olmak uzere 29.11.2007 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
BAŞKAN Yusuf OZDEMİR
(37775)
UYE Aysel BEDİR
"(101797)
UYE
Zuhal OZTURK
(102090)
YARGILAMA GİDERLERİ
Kararın tam tam metni icin tıklayınız.