AŞAĞIDAKİ ACIKLAMA EĞİTİM SEN TARAFINDAN YAPILMIŞTIR.
2005/73 Genelge Mağdurları İcin Tazminat Başvuru Dilekcesi
200/73 sayılı genelgeyle Anadolu lisesine atanan oğretmenlerin mağduriyetinin tek sorumlusunun Milli Eğitim Bakanlığı olduğunu, mağdur olan oğretmenlerin suc duyurusunda bulunabileceklerini ve tazminat davası acabileceklerini Web sayfamızda bircok kere belirtmiştik.
Bu doğrultuda mağdur oğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığı aleyhine acılacak tazminat davasında kullanabilecekleri tazminat başvuru dilekcesi orneği bu yazının ekinde sunulmuştur. Bu dilekce mağdur oğretmenlerden anılan genelgeyle ilk defa Anadolu lisesine atananlar ve daha onceden Anadolu lisesinde gorev yapmış, ancak uzerinden beş yıl gectikten sonra atanmış olanlara yoneliktir. Yargı sureci devam ettiğinden bu genelgeyle atananlardan beş yıllık sureyi aşmamak kaydıyla daha onceden Anadolu lisesinde gorev yapanların ve 2000 yılındaki Anadolu Oğretmen Secme Sınavını kazananların bu dilekceyi vermeleri doğru olmayacaktır. Bu dilekceyi yukarda sayılan mağdur oğretmenler Milli Eğitim Bakanlığına gonderilmek uzere gorev yaptıkları lisenin mudurluğune verecek ve tarih ve sayı numarası alacaklardır. Soz konusu dilekceye 60 gun icinde yanıt verilmezse veya olumsuz yanıt verilirse 60 gun icinde idare mahkemesine tazminat davası acılacaktır. 60 gunluk sure, olumsuz yanıtın tebliğ edilmesi veya 60 gun icinde yanıt verilmemesiyle başlar. Tazminat başvuru dilekceleri boş bırakılan tazminat miktarı doldurularak verilecektir. Tazminat miktarı belirlenirken aşırı miktarlar yazılmasının bir anlamı yoktur. Mahkemeler davacının gelir durumuyla bağdaşır, zenginleşme nedeni olmayacak bir miktarı olcu almaktadırlar.
Tazminat başvuru dilekcesi orneği icin tıklayınız