Milli Eğitim Bakanlığı'nın Oğretim Yılına Hazırlık Odeneği olarak oğretmenlere vereceği 475 YTL'nin bircok oğretmene verilmemesi Meclis gundemine getirildi.
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Milli Eğitim Bakanı Huseyin Celik'in yanıtlaması istemiyle bir soru onergesi verdi. Milli Eğitim Bakanı Huseyin Celik, Oğretim Yılına Hazırlık Odeneği olan 475 YTL'nin oğretmenlere 1 Eylul 2008'de odenmesine ilişkin genelge yayınladı. CHP Yalova Milletvekili İnce, soz konusu odemelerin aradan 9 gun gecmesine karşın bircok oğretmene odenmediğini belirterek, bu durumun nedeninin sordu. İnce, ?Bununla birlikte Ağustos ayı icinde gorevde bulunmayan oğretmenlerin hazırlık odeneği alamayacağına ilişkin idarece tesis edilen işlemler mahkemeler tarafından iptal edilmektedir. Hazırlık odeneği konusunda Mahkemelerce verilen kararlar doğrultusunda Eylul ayından sonra ataması yapılan oğretmenlere de Hazırlık Odeneği verilmesi konusunda bir calışmanız bulunmakta mıdır?? sorusunu sordu.
İnce, belirtilen tarihte odeme yapılamamasının Maliye Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yaşanan bir anlaşmazlıktan kaynaklanıp kaynaklanmadığının da Bakan Celik tarafından yanıtlanmasını istedi.