2006 yılında alanı iş eğitimi(ticaret) olan oğretmenlerin alanı teknoloji ve tasarım olarak değiştirilmiş, dayanak olarak 6.7.2006 gunlu, 306 sayılı Talim ve Terbiye Kurulu Kararı ile değiştirilen gecici 10.maddenin 1.fıkrası gosterilmiştir.
Eğitim sen, bu şekilde alanı değiştirilen bir uyemiz adına alan değişikliği işlemi ile bu işlemin dayanağı olan Talim ve Terbiye Kurulu Kararının yurutmesinin durdurulması ve iptali istemiyle dava acılmıştı. Bu dava da Danıştay 2.Dairesi 7.3.2006 gun ve E: 2006/73 sayılı kararla işlem yonunden yurutmenin durdurulmasına ve duzenleme yonunden reddine karar vermiştir. Duzenleme yonunden red kararına Eğitim Sen tarafından itiraz edilmiş ve itiraz sonucunda Danıştay İdari Dava Dairleri Kurulu 2008/753 itiraz nolu dosyasından 18.9.2008 gunlu kararla itirazımızı kabul ederek duzenleme yonunden de yurutmenin durdurulmasına karar vermiştir. Anılan kararda iş eğitimi(ticaret) oğretmenlerinin hem muhasebe grubu oğretmenliğine, hem de teknoloji ve tasarım oğretmenliğine atanma hakkına sahip olduğu, birden fazla alana atanma hakkı bulunanların ancak istekleri alınarak alan değişikliği yapılabileceği, bu nedenle soz konusu alanlardaki gereksinimler goz onunde bulundurularak Milli Eğitim Bakanlığının yeni bir duzenleme yapmasının gerekli olduğu, bu bağlamda yalnızca teknoloji ve tasarım oğretmenliğine olanak sağlayan Talim ve Terbiye Kurulunun hukuka uygunluğunun bulunmadığı belirtilmiştir.
Eğitim Sen'den yapılan acıklamada "Danıştay İdari Dava Dairleri Kurulunun anılan kararından sonra Milli Eğitim Bakanlığının 30 gun icinde karardaki gerekceler doğrultusunda yeni duzenleme yapması, kararla birlikte dayanağı kalmayan soz konusu alan değişikliği işlemlerini geri alması ve eğer yapılacaksa alan değişikliğini ilgili oğretmenlerin isteğini alarak gercekleştirmektir. Ayrıca bu karar iş eğitimi(ticaret) oğretmenleri gibi birden fazla alana atanma hakkı olan oğretmenlerin istek dışı alan değiştirmesinin hukuka aykırı olduğunu gostermiştir." denildi.
Milli Eğitim Bakanlığının herhangi bir başvuruya gerek kalmada anılan kararın gereğini yerine getirmesini isteyen Eğitim Sen "Milli Eğitim Bakanlığını harekete gecirmek icin ilgili oğretmenlerin gorev yaptıkları okul mudurlukleri aracılığıyla bakanlığa dilekce vermeleri olanaklıdır. İlgili oğretmenler bu dilekcelerine 60 gun yanıt verilmemesi ya da olumsuz yanıt verilmesi durumunda idari yargıya başvurabilirler." dedi.
Kararı gormek icin tıklayınız.