27 Mart 2009 tarihinde yayımladığımız haberde, "Kız Meslek lisesi mezunları okullara usta oğretici olarak atanamayacak" başlığını kullanmış idik.
Ancak Eğitim Sen tarafından sitemize gonderilen acıklamada, kararın "kimlerin usta oğretici olarak atanıp atanamayacağına" ilişkin olmadığı, belirtilmiştir. Kararın usta oğreticilerin hangi gorev ve sorumluluklar icinde calışacağına ilişkin olduğunun belirtildiği acıklamada "Bu yonuyle soz konusu karar usta oğreticilerin oğretmen yerine bağımsız sınıf verilerek oğretmen gorev ve sorumluluğu icinde gorev yapmasını engelleyecek niteliktedir. Dolaysıyla anılan karar, usta oğreticilerin okul oncesi eğitimde oğretmenle birlikte, oğretmene yardımcı bir unsur olması gerekirken, oğretmen yerine gorev yapmasını onleyerek, oğretmen acığının oğretmen istihdamıyla giderilmesine hizmet edecektir. " denilmiştir.
27 MART 2009'DA YAYIMLADIĞIMIZ HABER
Danıştay, Eğitim Sen tarafından acılan davada, 17.7.2008 gun ve 1983 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Okul Oncesi Eğitimi Genel Mudurluğunun genel yazısının 7.maddesinde yer alan ?oğretmen gorev, yetki ve sorumluluğu cercevesinde bağımsız sınıf verilecek şekilde planlama yapılması? ibaresinin ve anılan Yonetmeliğin 25.maddesinin 2.fıkrasındaki ?oğretmen gorev ve sorumluğu icinde? ibaresinin yurutulmesinin durdurulmasına karar verdi.
Bu karar sonrasında; Kız Meslek Liselerinin cocuk gelişimi, cocuk gelişimi ve eğitimi ile cocuk gelişimi ve bakımı bolumlerinden mezun olanlar, 60 saatlik mesleki eğitim sonrasında okullara BAĞIMSIZ SINIF VERİLEREK usta oğretici olarak gorevlendirilemeyecek.
Karar icin tıklayınız.