Devlet Personel Başkanlığının Sendika Uyeliği Konusunda Goruş Yazısı
İl Milli Eğitim Mudur Yardımcılarının 4688 sayılı Kamu Gorevlileri Sendikaları Kanunu hukumleri uyarınca kamu gorevlileri sendikalarına uye olup olamayacağı hususunda goruş yazısı.
25/06/2001 tarihli ve 4688 sayılı Kamu Gorevlileri Sendikaları Kanununun ?Sendika uyesi olamayacaklar? başlıklı 15. maddesinin (C) bendinde; ?Bu Kanun kapsamında bulunan kurum ve kuruluşların musteşarları, başkanları, genel mudurleri, daire başkanları ve bunların yardımcıları, yonetim kurulu uyeleri, merkez teşkilatlarının denetim birimleri yoneticileri ve kurul başkanları, hukuk muşavirleri, bolge, il ve ilce teşkilatlarının en ust amirleri ile bunlara eşit veya daha ust duzeyde olan kamu gorevlileri, 100 ve daha fazla kamu gorevlisinin calıştığı işyerlerinin en ust amirleri ile yardımcıları, belediye başkanları ve yardımcıları uye olamazlar ve sendika kuramazlar.? hukmu yer almaktadır.
Bu hukum cercevesinde, Milli Eğitim Bakanlığı taşra teşkilatında ilce mudurune eşit veya daha ust duzeyde olan il mudur yardımcılarının kamu gorevlileri sendikası kurucusu ve uyesi olamayacaklardır.
Ahmet Kandemir
Memurlar.net Oğretmenler Bolum Sorumlusu