Arkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Kısaca anlatmak gerekirse; veritabanımdaki, iki farklı tablonun, iki farklı sutunu arasında matematik işleme tabi tutup; sonucu farklı bir tablonun başka sutununa yazdırmak.İşlem birden fazla sutun arasında olacak fakat sonuc tek sutuna kaydedilecek. yani şu şekilde:
config adlı tablomda 6 adet nesneye ait uretim değerleri var (ah-eh arası sutunlar). user adlı tabloma da yine bu nesnelerin adet değerleri var (at-bt arası sutunlar). adından anlaşılacağı uzere user tablosu kullanıcıların verilerini saklıyor, dolayısıyla yaptığım php işlemiyle kullanıcıların uretim miktarını ekrana yazdırıyorum. Fakat bunu veritabanında yeni bir sutunda da ben gormek istiyorum. isert into ile yapmaya calıştım olmadı. Belki cozumu basittir bi yerde kod hatası yapıyorumdur ama, şu an surekli bununla uğraştğım icin beynim durdu artık buraya yazayım dedim. Yardım ederseniz sevinirim.
PHP:
?php $ah=$sonfig_site["a_in_h"]; $bh=$sonfig_site["b_in_h"]; $ch=$sonfig_site["c_in_h"]; $dh=$sonfig_site["d_in_h"]; $eh=$sonfig_site["e_in_h"]; $fh=$sonfig_site["f_in_h"]; $at=$user_data["a_t"]; $bt=$user_data["b_t"]; $ct=$user_data["c_t"]; $dt=$user_data["d_t"]; $et=$user_data["e_t"]; $ft=$user_data["f_t"]; $toplam=(($ah*$at)[$bh*$bt)[$ch*$ct)[$dh*$dt)[$eh*$et)[$fh*$ft)); echo $toplam; ?>