Bursa Bolge İdare Mahkemesi, şube mudurluğune atamada, aynı sendika uyeliği dışında bir kıstasa yer verilmediği icin tum atamaları iptal etti. Bursa ili ve ilcelerinde bulunan toplam 22 şube mudurluğu kadrosuna gorevlendirme yapıldı. Turk Eğitim Sen uyesi bir oğretmen, gorevlendirmelerin hukuka ve mevzuata aykırı olması nedeniyle dava actı. İdare mahkemesi, kurum lehine karar verdi. Oğretmen, idare mahkemesi kararına itiraz etti. Bolge İdare Mahkemesi, ortada aynı sendikadan olma dışında bir kıstas olmadığı icin gorevlendirmelerin iptaline karar verdi.
İdare Mahkemesi, ilgili iptal kararında; "Olayda, Bursa ili ve bağlı ilcelerinde bulunan toplam 22 şube mudurluğu kadrosuna 03.01.2013 tarih ve 172 sayılı Valilik onayı ile gorevlendirme yapılmış ise de; Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı il ve ilce milli eğitim şube muduru kadrolarına yapılacak atamaların gorevde yukselme sınavında başarılı olma şartına bağlanması, asli, surekli ve bir kadro ile ilgilendirilmiş bulunan bir kamu hizmetinin de gorevlendirme yoluyla yurutulmesinin hukuken olanaklı olmaması hususları bir yana, dava konusu gorevlendirmelerde davalı idarece, kıdem, liyakat, deneyim v.s. bakımından bir değerlendirme yapılmadığı, davacının "şube mudurluklerinde gorevlendirilen 22 personelin tamamının aynı sendikanın uyesi olmaları dışında bir kriter gozetilmediği" yolundaki iddiasının aksini ortaya koyan ve dava konusu işlemin "nesnel", "eşit" ve "objektif" bir bicimde tesis edildiğini gosteren herhangi bir bilgi ve belgenin de davalı idarece dosyaya sunulamadığı gorulmektedir. Bu durumda, dava konusu işlemde kamu yararına ve hizmet gerekleri yonunden hukuka uyarlık bulunmamaktadır." gerekcesine yer vermiştir.