hdd bad sector olştuğu ıcın cab dosyalarını kopyalayamıyorduk ve yenı hdd disk alıp kurmaya basladık
eskı hdd cıkartıp yenısı taktım.. ve suse 10.0 yukledım ayarlarını yaptım bazı paketlerı kurdum bıze lazım olucak, ve kurulum bıttı. ethernet ayarlarnı yaptım ıkı ethernet kullanıyoruz biri 10 board hp diğeri realtek bırı local kullanıcı ıcın bırı uzaktan bağlantı ıcın... hersey normal telnetı actım ssh actım
uzaktan bağlantı sağlandı.. emin olduk sonra eski hddyi takmak zorundaydım icindeki cabler cok onemliydi kurtarabıldığımızi kurtaracaktık... eskisinide cromun takılı olduğu ide kablosuna master olarak taktım ve cdromda slave yaptım normal olarak calıstı sorun yok...
acıldıktan sonra if config yaptığımda bana eth0 eth1 gıbi bılgıler vermesı gerekırken sadece localhost yazısı ve rco gıbı deısık seyler gosterdı yanmı uzaktan bağlanamıyorlardı... ama yastı acıp gorebılıyordum ayarlar normaldi sadece konsolda gozukmuyordu..
sonra yenı hdd yi cıkarttım actım bağlantı sağlandı tekarar taktım bu sefer eskısını cıkarttım yıne bağlantı tekarar sağlandı ama ıkısını bırden bağladığımda bağlantı kurulamıyor.. olay bundan ıbaret...