Akksız 8Mbps sabit hızlı bir paket kullanmaktayım. 8Mbps hız almam gerekirken 7Mbps hız ile bağlanmaktayım, alt yapım Fiber Cat 7 kablo, Airties 5650 Modemin Wan girişine giriyor.

Apartmanda Gpon+ Fiber kabin mevcut 170-180Mbps download, 75-85Mbps arası upload hızı var. VDSL2+ olarak ulaşılabilir hız var, modem arayuzune bağlandığım hız 8191/1023kb. Hat bağlantı turu VDSL2+ ue 64 Pre yazmakta.

Hat bağlantı turunde Pingde bir sorun yok, sayfa acma video 1080P videoyu donmadan acıyor. Lakin Speedtest 7.01/0.87 cıkmakta, Pıng 10Ms dolaba uzaklık 50Mil yazıyor. Sorun neden kaynaklanmaktadır bilgi verirseniz sevinirim?

Ttnet Muşteri Hizmetleri işlem yapmıyor, arıza kaydı alamayız diyor. Akn'siz paket kullanmaktasınız diyorlar, Turktelekom santrale gittim, santralden bulunduğum caddeye 182Mbps'e yakın bir hız gidiyormuş.

Port değişti, hız tanımlama yapıldı, switch kontrolu yapıldı, apartmanda ki dolapta Hat Pırıl Pırıl diyor. Ekipler 1 sn bile gecikme yokmuş, santralden sonra değerlerin kontrol edildi. Modem değiştim Tılgın marka modem verdiler, telefon hizmeti almıyorum, yalın İnternet kullanmaktayım.

Bilgisayara Cat 7 ethernet kablosu ile bağlı, Modem en son dun 1 Mbps duşurduler hızı. Speedtestten hız testi yaptım, 1.24/1.24 cıktı, sonra 5 Dk sonra tekrar net gitti, 8192/1024kb oldu hız. Tekrar hız testi yaptım, 7.03/0.95, Ping 7 ms cıktı.
Sorunum şu, hız testinde sabit 8.00/1.00 cıkması lazım iken, 7.03/0.95 cıkmakta.

@Recep Baltaş