Merhaba arkadaşlar ben ekim ayında ubuntu nun sitesinden cd siparişi verdim elime bugun ulaştı 40 gunde geldi. 1 tane install 1 tane Livecd olmak uzere 5 adet gonderdiler saolsunlar helal olsun.
Nasıl bişi oldunu merak ettiğimden ilk once Live Cd takıp calıştırdım.
Donanımları ayarladı, bende usb modem ile webcam vardı tanıcakmı diye merak ettim Devices Menager e baktığımda ikisinide otomatik tanımıştı.
Modemimin ayarlarını bağlantı yı nasıl kuracam live cd den bunu ayarlamam mumkunmu ve webcami nasıl calıştıracam. Linuxun en cok beğendiğim ozelliği ise ses kaydedicisi sesimi bire bir kaydediyor sesim windows taki gibi detone olmuyor cok harika moral buluyorum windows da ses kaydettiğimde sesimi cok iğrenc kaydediyor benim sesimle alakası yok.
D partisinuma kurulu olan Fedora Core 4 de driver sorunu oldu modemimle webcam i tanımadı usb olduğundan modemim E-con ethernetsiz şimdi şole bişi geliyor aklıma fedora yı acıp cd surucusunden ubuntunun cd sini takıp ordaki driverleri alıp fedora da aynı dizine atsam fedora tanırmı artı bişi daha ubuntu ekran kartımı cok guzel bir pixel de gosterdi 1200*1024 de fedora 800*600 den yukarı tanıtamamıştım okadar config dosyası ile uğraşmama rağmen olmamıştı. ayrıntılı bir bilgi verebilecek olan olursa şimdiden teşekkur ederim.