İyi geceler,

Sitenin kodlarında bir suru acık veritabanı bağlantısı var. zamanında bunlar dikkatli yazılmadığı icin de kapatılmamış coğu.

set rs = set kume = set vt = ... ... vs..

bu yuzden de cok fazla bağlantı acık kalınca, sistem kilitleniyor. MsAccess kullanıldığı icin de bu sınır cok duşuk.

bir suru sayfa ve cok karışık kodlar var. bu nedenle bir sayfadaki database bağlantılarının tam olarak kapanıp kapanmadığından emin olamıyorum.

Bir sayfadaki acık database bağlantısını sayfanın sonunda yadırabileceğim bir kod var mıdır ? Local de sayfayı calıştırınca sayfada kac tane bağlantının acık olduğunu bana soyleyebilecek bir kod arıyorum, tabiki varsa. Bu sayede gozumden kacan acık bağlantı kalıp kalmadığını bileceğim ve onu da bulup kapatacağım.

Bir de eğer yukarda rica ettiğim gibi bir kod yoksa, ne kadar bağlantı acık olursa olsun, tum bağlantıları bir kerede kapatabilen bir kod olabilir mi acaba ? yani kodların en sonuna bir kod koyarak, sayfada o ana kadar acılan tum db bağlantılarını kapatabilir miyiz ?

Not : MsAcceess kullanıyorum. rs.close set rs = Nothing kodunu biliyorum ama her bağlantıyı tek tek bu şekilde bulup kapatamıyorum, gozumden kacanlar oluyor.

Yardımlarınız icin teşekkurler. iyi geceler