Danıştay, Okul aile birliği başkanı ve okul aile birliği başkan yardımcısı ile makul sure calışmadığı halde olumsuz puan verilen okul mudurleri icin onemli bir karar aldı. Eğitim Sen'den yapılan acıklama şu şekildedir:
Eğitim sen Kırıkkale Şube uyesi adına, 75 puanın altında puan verilerek başarısız sayılarak gorev suresinin uzatılmamasına ilişkin işlem ve bu işlemin dayanağı olan 10.06.2014 gun ve 29026 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yururluğe giren Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Eğitim Kurumları Yoneticilerinin Gorevlendirilmelerine İlişkin Yonetmelik'in ekindeki Ek-1 Gorev Sureleri Uzatılacak Eğitim Kurumu Mudurleri İcin Değerlendirme Formu'nun "Acıklama" başlıklı kısmının 3. maddesinde "en az altı ay calışmış olma" şartının okul aile birliği başkanı ve okul aile birliği başkan yardımcısı icin aranmamasına ilişkin eksik duzenlemenin iptali istemiyle acılan davada Danıştay 2. Dairesi, 27.11.2019 gun ve E:2018/1055 sayılı kararıyla yurutmeyi durdurma kararı vermiştir.
Anılan kararda Ek-1 Gorev Sureleri Uzatılacak Eğitim Kurumu Mudurleri İcin Değerlendirme Formu'nun 15 puanlık bolumunu değerlendiren okul aile birliği başkanı ve okul aile birliği başkan yardımcısı icin de değerlendirilen yonetici ile makul bir sure calışmış olma şartına yer verilmesi gerektiğinden okul aile birliği başkanı ve okul aile birliği başkan yardımcısı icin makul bir sure calışmış olma şartına yer verilmemesine bağlı olarak anılan formda eksik duzenleme nedeniyle hukuka uygunluk bulunmadığı belirtilerek yurutmeyi durdurma kararı verilmiştir.
Bu karar anılan yonetmeliğin yururlukte olduğu donemde okul aile birliği başkanı ve okul aile birliği başkan yardımcısı ile makul sure calışmadığı halde olumsuz puan verilen okul mudurlerinden davası devam edenlerin davasını doğrudan etkileyecektir.
Okul aile birliği başkanı ve okul aile birliği başkan yardımcısı ile makul sure calışmadığı halde olumsuz puan verilen okul mudurlerinden dava acmayanlar ve davasının reddine karar verilenler ise anılan Danıştay kararını gerekce gostererek haklarında yeniden değerlendirme yapılmasını isteyebilirler.
Anılan Danıştay kararını okumak icin tıklayınız.