PAZARTESİ gunu başlayacak yeni eğitim oğretim yılı icin tum hazırlıklar yapıldı. Mersin'in merkez Akdeniz İlcesi'ne bağlı 18 kilometre uzaklıktaki Parmakkurdu Koyu İlk ve Ortaokulu oğretmenleri gonullu olarak okullarının bakımını yaptı. Yaklaşık 20 gun once yeni eğitim-oğretim yılı nedeni ile okullarına seminerler icin donen Parmakkurdu Koyu İlk ve Ortaokulu oğretmenleri gonullu olarak okullarının bakımını ustlendi. Torosların eteğindeki bir dağ koyu olan Parmakkurdu'da gorev yapan 13 oğretmen pazartesi gunu ders başı yapacak ilkokul ve ortaokul oğrencileri icin once okulun eksikliklerin belirledi. Ardından da harekete gecerek ellerine fırca alıp okulun koridorlarını ve sınıflarını tek tek boyadı. Bir yandan da sınıfları yıkayarak, temizlik yapan oğretmenler sıraları da bakımdan gecirdi. Sınıfta bulunan sıraları okul bahcesine cıkartan oğretmenler tadilatını yapıp, boyayıp tamir ettikten sonra yeniden iceriye aldı.
Eğitim ve oğretim yılı oncesi 180 oğrencileri icin gonulluluk esası ile okullarını bakımdan gecirdiklerini belirten oğretmenler, amaclarının ders başı yapan oğrencilerinin temiz, tadilatı yapılan modern bir okulda eğitim almalarını sağlam olduğunu soyledi.
Mustafa ERCAN