Atama bekleyen Turkce oğretmeni 23 yaşındaki Neriman G., yanına yaklaşıp, sozle taciz eden iki erkeğe karşı cıkınca feci şekilde darp edildi. Taylan YILDIRIMMucahit BEKTAŞ İzmir''in Bornova İlcesi'de, atama bekleyen Turkce oğretmeni 23 yaşındaki Neriman G., part time garsonluk yaptığı işyerinden donerken, iki erkeğin tacizine uğradı. İki erkekten biri "Bana kimse hayır diyemez" diye bağırıp, genc kadına saldırdı. Yumruk darbeleriyle bir gozu kapanan, ustu kan icinde kalan Neriman G., once karı koca sanıp mudahalede bulunmayan vatandaşlar tarafından, kurtarıldı.
"BU MU ADAMLIK, BU MU İNSANLIK"
Talihsiz kadın, "Bu yuze iyi bakın, sadece yolda yururken tanışma isteğini reddettiğim biri tarafından bu hale getirildi. Bu mu adamlık bu mu insanlık" sozleriyle sosyal medya hesabından tepkisini dile getirdi. Ege Universitesi Eğitim Fakultesi Turkce oğretmenliği bolumunden mezun olan Neriman G., ataması yapılmayınca part time işlerde calışmaya başladı. Dun gece de, iddiaya gore kafeteryaların yoğun olarak bulunduğu Bornova Suvari Caddesi uzerinde yuruyen Neriman G., taksiye durağına gitmek icin ara sokağa girdiği sırada yanına iki kişi yaklaştı. İki maganda, Neriman G.'yi rahatsız etti.
SOKAK ORTASINDA DAYAK YEDİ

Durmayıp yoluna devam eden genc kadın, bu andan sonra hayatının şokunu yaşadı. Erkeklerden birisi, "Bana kimse hayır diyemez" diye bağırdıktan sonra genc kadına saldırdı. Maganda, sokak ortasında Neriman G.'nin yuzune peş peşe yumruk attı, tekmeledi. Dayağa dakikalarca direnmeye calışan Neriman G.'yi gorup, karı koca kavgası sanan vatandaşlar ise mudahalede bulunmadı. Ancak genc kadının yardım cığlıkları sonrasında, yanına gelen birkac kişi, onu kurtardı. Taksiye binip hızla olay yerinden uzaklaşan Neriman G., ustu başı kan icinde hastaneye gitti. Neriman G.'nin karakola gidip şikayetci olması uzerine polis iki sokak magandasını armaya başladı.
SOSYAL MEDYA HESABINDAN KADINLARA SESLENDİ
İstanbul'da, şort giyen bir kadının belediye otobusunde dayak yemesinden sonra kendi başına da benzer bir olay gelen ve evinde dinlenen Neriman G., yaşadıklarını ve olaydan sonrasındaki fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştı. Neriman G., "Bana saldırdığı zaman biri de demedi bu napıyor diye. Adeta cedirdek citler modda izlediler. Elini tuttum gucum yetmedi. Bu mu adamlık bu mu insanlık? Burası nasıl bir ulke oldu boyle. Cıkmayın kadın arkadaşlarım aman sokağa cıkmayın, tek yurumeyin, dikkat edin" sozleriyle tepkisini ifade etti.