Gaziantep'in İslahiye ilcesinde, Milli Eğitim Bakanlığınca formasyon eğitimi verilen 416 Suriyeli oğretmen sınava alındı Gaziantep'in İslahiye ilcesinde, Kurban Bayramı oncesinde Milli Eğitim Bakanlığınca formasyon eğitimi verilen 416 Suriyeli oğretmen icin sınav yapıldı.
İlce Milli Eğitim Şube Muduru Yuksel Beroje, gazetecilere yaptığı acıklamada, 2016-2017 eğitim-oğretim yılında Gecici Eğitim Merkezlerinde gorev yapacak 416 Suriyeli oğretmen adayının sınava girdiğini belirterek, sınavın 2 saat surduğunu soyledi.
Turkce ve Arapca dillerinde 100 sorudan oluşan sınavda 40 ve uzeri puan alanların mulakata cağrılacağını aktaran Beroje, boylece Suriyeli oğrencilere verilecek eğitimde oğretmen ihtiyacının karşılanacağını dile getirdi.
Formasyon eğitimi neticesinde başarılı olan oğretmenler sayesinde eğitimde daha faydalı olacaklarını belirten Beroje, sınavda başarılı olan ve mulakata cağrılan her oğretmene gorev verilmeyeceğini ancak bu kişilerin 1 ve 2 No'lu cadırkentler ile ilce icerisindeki Gecici Eğitim Merkezinde eğitim verilen okullarda ihtiyaca gore gorevlendirileceğini kaydetti.
Uc gecici eğitim merkezi icin Cumhuriyet İlkokulu'ndaki 21 salonda sınav duzenlendiğini bildiren Beroje, kırtasiye masraflarının Birleşmiş Milletler Cocuklara Yardım Fonu (UNİCEF) ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karşılandığını sozlerine ekledi.
Sınav salonlarına ustleri arandıktan sonra alınan oğretmenlerin cocuklarına yakınları baktı.