Milli Eğitim Bakanlığınca, norm fazlası oğretmenlerin ihtiyac bulunan okullar icin tercih başvuruları, 23 Eylul'e kadar alınacak Norm fazlası oğretmenlerin ihtiyac bulunan okullar icin tercih başvuruları başladı. Başvurular, 23 Eylul'e kadar yapılabilecek.
Milli Eğitim Bakanlığınca illere gonderilen yazıda, Turkiye'nin varlığına, birlik ve beraberliğine karşı son donemde yaşanan bazı olaylarda rol aldığı tespit edilen oğretmenlerin gorevlerine son verilmesi nedeniyle oluşan oğretmen ihtiyacının bir kısmının, daha once atanan ve yetiştirme surecini tamamlayan oğretmenler ile gelecek ay ataması yapılacak sozleşmeli oğretmenlerce karşılanacağı ifade edildi.
MEB'den norm fazlalıkları atamasında yanlış zamanlama Oğretmen ihtiyacının bir kısmının da ihtiyac ve norm kadro fazlası oğretmenlerin oğretmen acığı bulunan eğitim kurumlarına atanmaları yoluyla giderileceğine işaret edilen yazıda, bu ihtiyacın, eğitim ve oğretim yılının başladığı ilk gunlerde karşılanmasının ozel onem arz ettiği vurgulandı.
Bakanlığın yazısında, ihtiyac ve norm kadro fazlası oğretmenler ile ozel program ve proje uygulayan eğitim kurumlarında sekiz yıllık gorev suresini dolduran yonetici ve oğretmenlere 25 eğitim kurumu tercih etme hakkı verildiği bildirildi.
MEB'e, norm fazlası oğretmenlerin atanmasına dair oneriler Yazıda, bu tercihlerin dikkate alınarak hizmet puanı ustunluğune gore il icinde, tercihlerine atanamayanlar ile tercihte bulunmayanların hizmet puanı en fazla olandan başlamak uzere oncelikle gorev yaptıkları ilce icinde, bunun mumkun olmaması durumunda ise hizmet puanı en az olandan başlamak uzere gorev yapmakta oldukları il icinde resen alanlarında oğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumlarına başvuru yapacakları belirtildi.
Bu kapsamda, ihtiyac ve norm kadro fazlası oğretmenler ile ozel program ve proje uygulayan eğitim kurumlarında sekiz yıllık gorev suresini dolduran yonetici ve oğretmenlerin tercih başvuruları başladı. Tercihler, 23 Eylul'e kadar alınacak, atamaları ise valiliklerce 26 Eylul'e kadar yapılacak.
MEB'in yazısında, "Bu kapsamda yapılacak atamalarda, eğitim kurumlarının boş oğretmen norm kadrolarının, atama yetkisi bakanlıkta olanlar haric, tamamı acık gosterilecek ve yeni acılan eğitim kurumları ile ozel okullardan bakanlığımıza devredilenlere yapılacak atamalara oncelik verilecektir. Ayrıca oğretmenler, zaruri durumlar dışında gerek bakanlığımızın merkez ve taşra teşkilatı birimlerinde gerekse diğer kamu kumu ve kuruluşlarında gecici olarak gorevlendirilmeyecektir." ifadelerine yer verildi.