MEB İNSAN KAYNAKLARI GENEL MUDURLUĞUNDEN YAPILAN ACIKLAMA
İl Milli Eğitim Mudurluklerine;
Bakanlığımız 2016/19 sayılı Genelge ile ceşitli nedenlerle bulundukları eğitim kurumlarında ihtiyac ve norm kadro fazlası durumunda bulunan oğretmenlerin ihtiyac duyulan eğitim kurumlarına mazeretleri ve tercihleri dikkate alınarak hizmet puanı ustunluğune gore atamalarının Valiliklerce yapılması gerekliliği acıklanmıştır.
Ancak bazı il'lerimiz tarafından bu genelgenin norm guncellemesi gibi algılandığı gorulmektedir.
Bilindiği uzere; eğitim kurumlarının norm guncellemesi en son 2016 yılı Nisan ayı icinde gercekleştirilmiştir. Bu guncelleme sonrasında ise ilgili mevzuatı cercevesinde eğitim kurumlarının norm kadroları surekli guncel tutulmaktadır. Şoyle ki, yeni acılan eğitim kurumları ile kapatılan eğitim kurumları ve yeni acılan derslik ve şube ile kapatılan derslik ve şubelerin acma/kapama onayları ile birlikte Bakanlığımıza ulaşması durumunda eğitim kurumlarının norm kadroları sure aranmaksızın belirlenerek sisteme işlenmektedir.
Bu cercevede, ilgili mevzuatı kapsamında eğitim kurumunda yonetici ve oğretmenlerin norm kadro durumunu etkileyen değişikliklerin olması, ceşitli nedenlerle bu değişiklilerin Bakanlığımıza ulaşmaması durumları dikkate alınarak norm guncellemesinin 2016 yılı Ekim ayında yapılması planlanmaktadır.